Optimisme en la històrica cimera entre els Estats Units i Corea del Nord
La reunió trenca l'aïllament quasi total de Corea del Nord, però no aclareix els dubtes sobre el procés de desnuclearització.
Donald Trump i Kim Jong-un han eixit satisfets de la reunió que han mantingut a Singapur, tot i que el líder nord-coreà no s'ha compromés a destruir l'arsenal nuclear. La primera trobada entre els dos líders polítics ha durat 48 minuts, una conversa a la qual només han assistit els traductors. Abans d'iniciar la reunió, Trump es mostrava optimista i explicava que creu "que serà tot un èxit i que tindrem una relació magnífica, no en tinc dubtes".
D'altra banda, Kim Jong-un afirmava que el seu país i els Estats Units han superat "molts obstacles" per a aconseguir trobar-se i que "molta gent en tot el món pensarà que açò és algun tipus de fantasia d'una pel·lícula de ciència-ficció". El líder nord-coreà pareixia fer referència així al caràcter històric i inesperat de la reunió entre dos caps d'estat que fa poc menys d'un any intercanviaven insults i amenaces durant una etapa de màxima tensió entre Pyongyang i Washington.
A continuació ha tingut lloc la segona part de la cimera, a la qual s'han afegit altres membres de les dos delegacions, com ara el cap de gabinet de la Casa Blanca, John Kelly, l'assessor de seguretat nacional, John Bolton, Ri Yong-ho, actual canceller nord-coreà i Kim Yong-chol, considerat un dels més pròxims col·laboradors del líder nord-coreà i una de les figures de pes del règim pel que fa a les relacions exteriors i l'espionatge.