L'OMS analitza "a fons" la seguretat de la vacuna d’AstraZeneca

Espanya, Alemanya i Itàlia han suspés temporalment la vacunació a l’espera que l’EMA es pronuncie sobre la seua seguretat. 

El director de l’OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, en imatge d'arxiu
El director de l’OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, en imatge d'arxiu / À Punt NTC

Un grup d'experts de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) es reuneix aquest dimarts per a analitzar "més a fons" la seguretat de la vacuna d’AstraZeneca, després d’haver-se registrat alguns casos de trombes en persones a les quals se'ls havia administrat.

L'organisme ha assegurat que ara per ara està en fase "d’investigació" sobre la vacuna i en "contacte estret" amb l'Agència Europea del Medicament (EMA), que decidirà aquest dijous si és necessari modificar la seua anàlisi sobre la seguretat de la vacuna. 

Divendres passat, l’OMS va assegurar que "no hi havia raó per a no usar" la vacuna de d’AstraZeneca contra la Covid-19. "Hi ha persones que moren cada dia, per la qual cosa és normal que hi haja persones que han sigut immunitzades i moren. Els informes disponibles fins ara no estableixen una relació directa amb els trombes ja que aquest percentatge s'ha observat també entre la població general", han dit en un comunicat.

Dilluns passat, països com Espanya, Alemanya, Itàlia o França van anunciar que suspenien temporalment la vacunació amb AstraZeneca a l’espera que l’EMA es pronuncie sobre la seua seguretat. 

També et pot interessar

stats