Nova Zelanda reformarà la llei d’armes després de la massacre de les mesquites

El detingut va comprar almenys quatre de les cinc armes per internet poc després d’establir-se al país.

L'autor de la massacre compareix davant el tribunal de Christchurch
L'autor de la massacre compareix davant el tribunal de Christchurch / Mark Mitchell-New Zeland Herald (Reuters)

El govern de Nova Zelanda ha anunciat una reforma legal en la legislació armamentística del país, després de l’atemptat supremacista que ha posat fi a la vida de 50 persones i n’ha ferit 50 més. L’executiu oceànic, que donarà a conéixer els detalls en una setmana, no ha precisat si la reforma suposarà la prohibició de la venda d’armes semiautomàtiques, com les que va emprar l'assassí en l’assalt a dues mesquites el passat divendres.

En les últimes hores ha transcendit que l'australià detingut va comprar les cinc armes que de la massacre, dos de les quals són semiautomàtiques, poc de temps després d’establir-se en el país, al novembre de 2017. I que quatre d’aquestes les va adquirir per Internet a una armeria local.

L'armeria mateix ha donat suport a la reforma legal, que tindrà el vistiplau de tot el govern, inclosos els socis del partit nacionalista NZ First, que anteriorment s’havien oposat a modificar la norma.

Un supremacista que busca publicitat

La possibilitat d’una reforma legal corre en paral·lel a la investigació del crim. L’acusat planeja emprar el juí per a fer publicitat de la seua ideologia extremista, segons ha advertit el lletrat Richard Peters al diari New Zealand Herald, després que el detingut ha renunciat a la seua defensa d’ofici. El lletrat l’ha definit com una persona lúcida, mentalment estable i que no dona mostres de penediment.

33 persones continuen ingressades a l’hospital pels tirs de l'ultra australià, 10 de les quals en estat crític.

També et pot interessar

stats