La nova ofensiva de Rússia vol destruir les infraestructures d'Ucraïna

L'exèrcit rus intensifica el seu atac a l'est i sud d'Ucraïna en el dia 70 de la invasió i dispara míssils per primera vegada des de la zona del mar Caspi

Tomba d'un civil mort durant la guerra amb Rússia a Mariúpol, Ucraïna
Tomba d'un civil mort durant la guerra amb Rússia a Mariúpol, Ucraïna / Alexander Ermochenko (Reuters)

En el dia 70 de la invasió russa d'Ucraïna, la Comissió Europea ha proposat un sisé paquet de sancions contra Rússia, que inclou per primera vegada un veto progressiu a les compres de petroli rus. Mentrestant, s'està pendent de noves evacuacions a la bombardejada ciutat assetjada de Mariúpol.

Les tropes russes continuen llançant atacs aeris i disparant contra posicions ucraïneses a l'acereria Azovstal, on encara es refugien centenars de civils i soldats.

El govern d'Ucraïna ha establit per a aquest dimecres quatre punts de recollida de ciutadans de Mariúpol, per a tractar d'evacuar els centenars de persones que encara queden.

Ofensiva russa contra la infraestructura ferroviària

L'exèrcit rus continua intensificant la seua ofensiva a l'est i sud d'Ucraïna, encara que els seus atacs també van afectar les últimes hores altres regions del país centrat a destruir infraestructures, sobretot estacions ferroviàries i ponts, segons l'exèrcit ucraïnés.

Les tropes russes han disparat les últimes 24 hores més de 20 míssils i la majoria van ser llançats per primera vegada des de la zona del mar Caspi, que està a més de 1.800 quilòmetres de la capital ucraïnesa.

Maniobres bielorusses

Bielorússia ha anunciat el començament d'exercicis militars per a avaluar la preparació i la capacitat dels efectius per a reaccionar de manera operativa al "possible sorgiment de situacions de crisis".

El president ucraïnés, Volodímir Zelenski, ha acusat Bielorússia de ser còmplice de Rússia en l'atac que pateix el seu país. L'exèrcit rus va utilitzar el territori bielorús fronterer amb Ucraïna per a la seua incursió militar a l'inici de la campanya i posteriorment per a retirar-se allí quan va abandonar les regions del nord ucraïneses de Kíiv i Txerníhov.

També et pot interessar

stats