Von der Leyen demana un embargament total del petroli rus

La presidenta de la Comissió Europea planteja un període transitori fins a final d'any per a contindre el colp en els mercats

La presidenta de la Comissió Europea, Úrsula von der Leyen
La presidenta de la Comissió Europea, Úrsula von der Leyen / Julien Warnand / Efe

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, ha proposat aquest dimecres als governs europeus imposar un embargament total del petroli rus, si bé planteja un període transitori fins a final d'any per a contindre el colp en els mercats i preparar vies alternatives de subministrament.

"Siguem clars, no serà fàcil. Alguns estats membre són fortament dependents, però devem simplement treballar en això. Suggerim des d'ara una prohibició del petroli rus, una prohibició total de les importacions de tot el petroli rus", ha proclamat la cap de l'executiu comunitari en el ple del Parlament Europeu reunit a Estrasburg (França).

Aquesta ruptura amb el petroli rus es farà de manera "ordenada" perquè els mateixos països de la UE i els seus socis tinguen temps de buscar vies alternatives de subministrament i contindre l'impacte en els mercats.

La proposta detallada sobre el sisé paquet de sancions està sent examinada pels Vint-i-set en una reunió dels ambaixadors a Brussel·les al mateix temps que Von der Leyen informa del contingut als eurodiputats.

També et pot interessar