El Nou IRA demana disculpes per la mort de la periodista Lyra McKee
La Policia d'Irlanda del Nord ha detingut una tercera persona per la seua suposada relació amb l'assassinat.
El Nou IRA s'ha responsabilitzat de la mort de la periodista Lyra McKee dijous passat, a la localitat de Derry, a Irlanda del Nord. Per això ha demanat disculpes a la família, perquè la reportera, de 29 anys, no era l'objectiu de la banda, segons ha explicat el grup paramilitar en un comunicat que recull el diari Irish News, on atribueix el seu "tràgic assassinat" al fet d'estar "al costat de les forces enemigues", en referència a la policia.
"L'IRA ofereix les més sinceres disculpes a la parella, familiars i amics de Lyra McKee per la seua mort", afirma la nota.
McKee, que no estava treballant en el moment de l'incident, va rebre un tir al cap per part d'un individu emmascarat que va disparar contra un tot terreny de la policia, al costat del qual estava la periodista, juntament amb altres col·legues de professió.
La policia d'Irlanda del Nord (PSNI) ha informat aquest dimarts de la detenció d'una dona de 57 anys per la seua suposada relació amb l'asssinat. Es tracta de la tercera persona arrestada per aquesta acció terrorista, després que la PSNI interrogara el cap de setmana a dos joves, els quals han quedat en llibertat sense càrrecs.
El detectiu al capdavant de la investigació de l'assassinat, Jason Murphy, va advertir dissabte del sorgiment d'un "nou tipus de terrorista" a Irlanda del Nord. De fet, la PSNI ha tractat el succés com un "acte de terrorisme", perpetrat presumptament per dissidents republicans, vinculats amb el Nou IRA, una formació que es nodreix de grups armats de militants nacionalistes irlandesos oposats al procés de pau. Els investigadors consideren que els disturbis que van precedir als tirs es van originar com a resposta a les batudes policials a la zona per a trobar l'armament amb què, presumptament, s'estaria planejant un acte contra el PSNI.
Lyra McKee era editora de Mediagazer, un portal especialitzat en notícies del sector dels mitjans de comunicació i que té la seu a Califòrnia. A més, era una reconeguda activista de la comunitat gai d'Irlanda del Nord.