El nord-est d'Itàlia continua en alerta, tot i la treva de la pluja pel cabal elevat dels rius

La borrasca deixa ja nou víctimes, 20.000 persones evacuades i 50.000 estan sense llum

Un veí de Faenza, una de les localitats negades per la riuada, agrana el fang que han deixat les inundacions als carrers
Un veí de Faenza, una de les localitats negades per la riuada, agrana el fang que han deixat les inundacions als carrers / Claudia Greco (Reuters)

Tot i que les pluges han donat una treva, la regió de l'Emília-Romanya segueix en alerta roja per inundacions, ja que el cabal de molts rius està per damunt del nivell d’emergència. Les precipitacions torrencials deixen ja nou víctimes i mantenen més de 20.000 persones fora de les seues cases. Els danys materials en línies elèctriques, telefòniques i les comunicacions viàries són importants.

Ha deixat de ploure, però es tem pel que puga passar el cap de setmana, quan les previsions apunten a fortes pluges. Aquesta matinada ha sigut dura en poblacions com Ravenna i van continuar les evacuacions de pobles com Castel Bolognese, Villanova di Ravenna, Filetto i Roncalceci, a causa del risc d'inundació causat pel desbordament del riu Lamone.

Les inundacions han deixat sense llum prop de 50.000 usuaris, mentre que 100.000 tenen problemes de telefonia mòbil i altres 10.000 en la fixa. Així mateix, s'ha cancel·lat el Gran Premi de Fórmula 1, que s'anava a disputar aquest cap de setmana en Imola.

El president de la regió de l'Emília-Romanya, Stefano Bonaccini, reivindicava ajudes econòmiques per a refer el rastre de danys materials que deixa la riuada, sobretot al sector agrícola.

El govern italià ja ha anunciat que destinarà altres 20 milions, que s’afegiran als 10 milions aprovats fa un parell de setmanes, quan la regió va patir una altra inundació, per a les primeres emergències. L’executiu també ha avançat la intenció de suspendre les obligacions fiscals i les hipoteques al veïnat de les zones afectades.

Uns 40 municipis han quedat inundats, les estructures arrasades, els ferrocarrils interromputs, les carreteres provincials pràcticament demolides i un pont s'ha enfonsat Stefano Bonaccini - President de la regió d'Emília-Romagna

"Ha sigut com un nou terratrémol, en vespres del catastròfic succés de l'Emília-Romanya del 2012, del qual es compleix prompte l'aniversari —el 20 i el 29 de maig. Uns quaranta municipis han quedat inundats, les estructures arrasades, el ferrocarril interromput, les carreteres provincials pràcticament demolides i un pont s'ha enfonsat", va descriure Bonaccini.

També et pot interessar

stats