Les pluges torrencials en una regió italiana afectada per la sequera deixen huit víctimes i 13.000 evacuats

El nord-est d’Itàlia acumula més de 150 litres en poques hores, fet que ha provocat el desbordament de 14 rius i la inundació de nombrosos municipis

Imatge aèria de la zona del nord-est d'Itàlia que ha quedat inundada per les fortes pluges
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
17 de maig 2023 - 11:10 Actualitzat: 17 de maig 2023 - 19:05

Huit víctimes mortals, almenys quatre persones desaparegudes i milers evacuades. És el balanç provisional que deixen les pluges torrencials que han caigut els últims dies en la regió italiana d’Emília-Romanya, al nord-est d’Itàlia. Aquesta zona ha passat de la preocupació per la falta d’aigua a la preocupació per l’excés d'aigua en només unes hores, donat que fins que han caigut aquestes pluges que han desbordat 14 rius i llits, aquesta regió presentava una sequera important.

Algunes ciutats d’Emília-Romanya, com Cesena, Faenza i Riccione, han quedat completament inundades després que la borrasca Minerva deixara vora 150 litres per metre quadrat, una quantitat que, tot i no ser desmesurada, el fet que hagen caigut en poc de temps ha provocat unes inundacions que ja s’han emportat algunes vides i deixen nombrosos danys materials. Està previst que les precipitacions remeten al llarg del dia.

Les víctimes que, per ara, deixa la borrasca Minerva són un home que vivia en la planta baixa d'una casa a Cesena, que ha quedat inundada pel riu Montone i un altre veí de 70 anys del municipi de Ronta di Cesena, la dona del qual està desapareguda. Aquest dimecres han localitzat la tercer víctima mortal, un home que ha aparegut sense vida en la platja de Cesenatico.

“És una inundació que la història de la nostra ciutat mai havia conegut. Una cosa inimaginable" Massimo Isola - Alcalde de Faenza

Aquesta dona s’afig a quatre persones que els equips de rescat han donat per desaparegudes en la zona de Forli.

Millor sort han tingut les vora 13.000 persones que, tot i estar evacuades, han pogut abandonar sa casa a temps per l’imminent risc d’inundació. S’han habilitat albergs temporals en poliesportius i els serveis de rescat tenen previst continuar aquest dimecres amb noves evacuacions, perquè moltes persones van quedar aïllades en teulades i plantes altes, on es van refugiar davant la ràpida crescuda del nivell de l’aigua.

Una regió paralitzada

Els col·legis i altres serveis públics estan tancats, així com el trànsit regional ferroviari que circula per la zona afectada per les inundacions.

“És una inundació que la història de la nostra ciutat mai havia conegut. Una cosa inimaginable”, va dir l'alcalde de Faenza, Massimo Isola. En la mateixa línia, l’alcalde de Cesena, Enzo Lattuca, recordava al seu veïnat la importància de “mantindre’s allunyat de les vies fluvials i abandonar els soterranis i plantes baixes”. Encara que la situació millorarà a mesura que avance la jornada, de matí continuarà plovent.

En un vídeo publicat en les xarxes socials, el president de la regió d’Emília-Romanya, Stefano Bonaccin, manifesta que “la situació és veritablement dramàtica en moltes zones”. 

També et pot interessar

stats