La Nasa enviarà una nau tripulada a Mart al final de la pròxima dècada

L’organisme aeroespacial qualifica de “missió extraordinàriament exitosa” l’enviament de l'última càpsula sense astronautes a la Lluna, que ha tornat a la Terra aquest diumenge

Restes de la càpsula Orion, que va caure en la costa de la Baixa Califòrnia aquest diumenge
Restes de la càpsula Orión, que va caure a la costa de la Baixa Califòrnia aquest diumenge / Mario Tama (Efe)

“El començament d’un nou començament”. Així ha qualificat la Nasa la nova etapa que ha obert la tornada a la Terra d’una nau no tripulada que ha estat a la Lluna i que suposa el tancament, amb èxit, de la nova incursió en l’espai que acabava diumenge.

L’administrador d’aquest organisme aeroespacial, Bill Nelson, recorda que el programa Artemis, en el qual s’emmarcava l’enviament d’aquesta nau a la Lluna, pretén fixar una presència permanent en aquest satèl·lit, el que suposarà “anar més lluny en el cosmos”.

Per això, i segons apuntava Nelson, aquest programa contempla també l’enviament d’una missió tripulada a Mart al final de la pròxima dècada.

Nelson ha qualificat de “missió extraordinàriament exitosa” l’arribada de la nau no tripulada Artemis I a la Lluna. Nelson ha assenyalat que la NASA manté per al 2024 l'enlairament de la missió Artemis II, que farà un trajecte similar però amb tripulació.

La missió no tripulada Artemis I va finalitzar diumenge, després de l'arribada de la càpsula Orión a l'oceà Pacífic, davant de les costes mexicanes de la Baixa Califòrnia, després de 25 dies i mig de missió. Durant aquests dies, la nau no tripulada va fer un viatge d'anada i tornada a la Lluna, durant el qual va recórrer 1,4 milions de milles, que equivalen a vora 2,2 milions de quilòmetres.

Jim Free, administrador associat de la NASA per al Desenvolupament del Sistema d'Exploració, va manifestar que els bons resultats de la missió Artemis I els dona confiança per a encarar missions futures "cada vegada més complexes", que busquen establir una presència permanent en la Lluna.

Els plans de la NASA són enviar la missió tripulada Artemis II el 2024 i, l'any següent, l’Artemis III, en la qual uns astronautes tocarien el terra del satèl·lit per primera vegada des del 1972.

També et pot interessar

stats