Pablo Álvarez i Sara García entren en la història espacial espanyola

L'enginyer aeronàutic i la investigadora en oncologia han sigut escollits com astronautes de l'Agència Espacial Europea 

L'enginyer aeronàutic Pablo Álvarez i la investigadora en oncologia Sara García
L'enginyer aeronàutic Pablo Álvarez i la investigadora en oncologia Sara García / ESA

L'enginyer aeronàutic Pablo Álvarez Fernández (Lleó, 1988) ha sigut seleccionat com un dels nous astronautes de l'Agència Espacial Europea (ESA, per les seues sigles en anglés). Serà el tercer astronauta en la història d'Espanya després de Michael López-Alegría (NASA) i Pedro Duque (ESA).

L’ESA també ha triat la investigadora en oncologia Sara García Alonso (Lleó, 1989) com astronauta suplent de l’agència dins del nou equip que s’ha donat a conéixer aquest dimecres.  Això implica que podria participar en missions depenent d'unes certes circumstàncies.

"Sent que soc un europeu de cor, he viscut en diversos països europeus", ha dit Álvarez en el moment de ser nomenat com a nou integrant d'una prestigiosa promoció d'astronautes de només cinc membres, que ara inicien una dura preparació d'un any. L'astronauta lleonés ha estudiat a Polònia i ha treballat al Regne Unit, Espanya i França per a Airbus.

García, per la seua banda, integra un equip de dotze astronautes suplents, que segueixen amb les ocupacions anteriors fins que eventualment l'ESA requerisca els seus serveis.

Els dos espanyols han quedat seleccionats d'un total de 22.523 candidatures que ha rebut l'Agència Espacial Europea, entre les quals 17.126 han sigut d'homes i 5.397 de dones. L'últim procés de selecció d'astronautes data del 2009 i actualment la plantilla és de set membres.

També et pot interessar

stats