Musk perd l'enquesta vinculant sobre la seua continuïtat en la direcció de Twitter: el 57% dels usuaris vol que abandone

El magnat havia vinculat el seu futur al sondeig, en què han votat dèsset milions de comptes

En imatge, el resultat de l'enquesta sobre a plantejat el propietari de Twitter sobre la seua continuïtat en la direcció
En imatge, el resultat de l'enquesta plantejada pel propietari de Twitter sobre la seua continuïtat en la direcció / À Punt NTC

Hauria de continuar Elon Musk en la direcció de Twitter? Els usuaris pensen que no. El 57,5% s'ha mostrat favorable a la retirada del magnat en l'enquesta oberta i, teòricament vinculant, que l'empresari els ha proposat a la xarxa social. Hi han votat dèsset milions de comptes, vora el 7% del total de la plataforma, en les dotze hores en què el sondeig ha estat obert. La incògnita que s'obri ara és si el propietari de Twitter complirà la paraula.

Davant l'allau de comentaris que ha generat el post sobre la consulta, Musk havia aclarit que “no es tracta de trobar un director executiu (CEO), es tracta de trobar un director executiu que puga mantindre Twitter amb vida”. I per als que s'han postulat per al càrrec o per a substituir-lo, en les últimes hores, com ha fet un usuari, ha advertit en to irònic: “T'ha d'agradar molt el dolor. (I hi ha) una pega: has d'invertir els estalvis de tota una vida a Twitter, perquè va via ràpida cap a la fallida des de maig. Continues volent el treball?”. Tot seguit ha afegit que “Ningú vol el treball que veritablement mantindria amb vida a Twitter. No hi ha successor”, sense que això haja interromput el sondeig.

Un gest democràtic després de suspendre comptes de periodistes crítics

La consulta és el penúltim capítol del controvertit desembarcament de Musk en Twitter, una curta trajectòria envolta de crítiques per l'arbitrarietat de les decisions del magnat, el despatxament massiu d'un dia a l'altre de milers de treballadors i el nou concepte sobre la gestió de la llibertat d'expressió de la plataforma.

Entre les polèmiques més greus, hi ha la política de continguts i a la possibilitat que la mateixa xarxa admeta crítiques contra el seu propietari. Dijous, Twitter va suspendre els comptes de diversos periodistes o bloguers que s'havien mostrat crítics amb Musk, entre els quals hi ha informadors de mitjans com The Washington Post, The New York Times, CNN Voice of America. L'ocurrència va alçar una enorme polseguera mediàtica i política, amb advertència inclosa del govern estatunidenc i de la Unió Europea, fins al punt que Musk ha llançat un altre sondeig sobre si hi haurien de readmetre'ls.

La decisió de plantejar un sondeig sobre el seu paper a la direcció de Twitter sembla indicar que estaria disposat a nomenar una altra persona al capdavant de la xarxa, una idea que en l'última setmana també han verbalitzat directius de Tesla, el gran projecte empresarial de Musk que li proporciona la major part de la seua fortuna.

També et pot interessar

stats