Elon Musk no descarta que Twitter faça fallida i continua la fugida de directius

El magnat ven quasi vint milions d'accions de Tesla per a "salvar" la xarxa social i diu que necessita convéncer "amb urgència" els usuaris perquè paguen els huit dòlars dels comptes verificats

Muntatge d'una fotografia d'Elon Musk vista a través del logo de Twitter
Muntatge d'una fotografia d'Elon Musk vista a través del logo de Twitter / Dado Ruvic (Reuters)

El magnat Elon Musk i nou amo de Twitter ha reconegut aquest dijous a la plantilla que no pot descartar-se la fallida de la companyia, segons asseguren l'agència Bloomberg i altres mitjans econòmics. "La declaració de fallida no pot descartar-se", ha dit en una reunió presencial amb el personal de la seu central ubicada a San Francisco, en què també els ha recordat que el teletreball s'ha acabat i que han de tornar a les oficines, amb l'amenaça de ser despatxats.

En aquest ambient d'incertesa, diversos directius de la popular xarxa social continuen abandonant els càrrecs. Entre d'altres, Yoel Roth —que en la darrera setmana figurava com a estrela emergent de Twitter i al qual el mateix Musk ha citat amb freqüència en els seus tuits— i Robin Wheeler, segons la mateixa agència, que atribueix la informació a fonts que han demanat expressament l'anonimat.

Roth i Wheeler havien acompanyat Musk en els primers passos en la plataforma com a propietari únic i l'havien ajudat, a través de tuits que Musk després repiulava, a perfilar una nova política de moderació de continguts per a tranquil·litzar els usuaris, però sobretot els anunciants, que són la font principal d'ingressos de la xarxa del pardalet.

Aquests dos noms se sumen a les eixides d'altres executius conegudes hores abans: Llija Kissner, Damien Kieran i Marianne Foggerty, que passaven per ser els màxims responsables de les unitats de seguretat per als usuaris i que suposadament han deixat l'empresa en les últimes hores —només Kissner ho ha reconegut en el seu perfil de Twitter—.

El diari New York Post no dubta a qualificar el que està passant com un episodi d'"abandonaments d'un vaixell que naufraga". Musk, que divendres passat va dir que la companyia perdia quatre milions de dòlars diaris i aquest dijous ha admés que va vendre 19,5 milions d'accions (per quasi 4.000 milions de dòlars) de la seua empresa Tesla, d'automòbils elèctrics, per a "salvar" Twitter, ja no sembla tan segur de poder-ho aconseguir.

Si el dimecres va enviar un missatge a tota la plantilla en què reconeixia que "el panorama econòmic és alarmant", aquest dijous els ha dit que l'empresa necessitava amb urgència convéncer els usuaris per a pagar els huit dòlars que es requereixen per a comptes verificats, una idea molt controvertida i que genera polèmica dins de la mateixa aplicació.

Els anunciants, d'altra banda, no acaben de veure clars els plans del multimilionari per a Twitter i ja n'hi ha diversos —per exemple General Motors o Volkswagen— que per prudència hi han retirat la publicitat fins a tindre una idea del futur de la plataforma.

La Comissió Federal de Comerç ha reconegut a través d'un portaveu que segueix de prop i "amb profunda preocupació" els últims esdeveniments en la xarxa social. Ha recordat Musk que "cap director executiu està per damunt de la llei" i que disposen d'eines suficients "per a assegurar el compliment" de les normatives.

També et pot interessar

stats