Musk diu que prompte aplicarà “amnistia” a comptes suspesos de Twitter

La decisió respon a les respostes favorables d'una enquesta que va fer en el seu propi compte

Il·lustració d'una imatge de Elon Musk en un telèfon col·locat en logotips de Twitter
Il·lustració d'una imatge de Elon Musk en un telèfon col·locat en logotips de Twitter / Dado Ruvic (Reuters)

El nou amo de Twitter, l'empresari multimilionari Elon Musk, ha dit aquest dijous que aplicarà una “amnistia” als comptes suspesos la setmana que ve, llevat que hagen trencat la llei o s'hagen dedicat a un "spam escandalós".

La decisió respon a les respostes eminentment favorables (més del 72%) d'una enquesta que va fer aquest dimecres en el seu propi compte, i a la qual han respost uns tres milions d'usuaris: "El poble ha parlat. L'amnistia comença la setmana que ve. Vox populi, vox dei", ha escrit.

Fa uns dies, el fundador de Tesla ja va fer un altre referèndum en línia, amb cinc vegades més participació i resultat molt disputat, que el va portar a restablir el compte de l'expresident Donald Trump, a qui Twitter va suspendre indefinidament després de vincular els seus comentaris amb l'assalt al Capitoli.

L'empresari ha mostrat el seu rebuig als vetos permanents en la xarxa social i ha tornat els comptes a altres personatges polèmics recentment, com la congressista d'extrema dreta Marjorie Taylor Greene, vetada des de fa mesos per publicar falsedats sobre la covid.

A principis de novembre, Musk va dir que Twitter no permetrà que cap persona que haja sigut eliminada de la xarxa social per violar les seues regles torne a la plataforma fins que la companyia tinga un procés clar. 

El magnat, que va comprar la xarxa per 44.000 milions de dòlars, ha dit a més en una sèrie de tuits que el consell de moderació de contingut de Twitter integrarà representants amb punts de vista molt divergents, que sens dubte inclouran la comunitat de drets civils i grups que combaten la violència alimentada per l'odi.

També et pot interessar

stats