Musk confirma que comprarà Twitter “pel futur de la civilització”

L’home més ric del món ha avançat que la publicitat tindrà un lloc rellevant en la xarxa d'ara endavant

Compte de Twitter d'Elon Musk
Compte de Twitter d'Elon Musk / Karl-Josef Hildenbrand (Europa Press)

El magnat Elon Musk ha confirmat definitivament que comprarà la xarxa social Twitter. Ha argumentat que ho fa “pel futur de la civilització”, quan queden poc més de 24 hores perquè expire el termini que li havia donat una jutgessa per a obrir un procés si no se'n formalitzava l’adquisició.

El propietari de Tesla i SpaceX ha emés per la mateixa xarxa social un missatge destinat “als anunciants” de Twitter en el qual ha explicat les raons que el duen a comprar-la i cita, en primer lloc, que “és important per al futur de la civilització tindre una plaça digital comuna on puga debatre's de manera sana un ampli espectre de creences”. A més, ha avançat que la publicitat tindrà un lloc rellevant en la xarxa d'ara endavant.

Després de mesos d'estira-i-amolla a propòsit de la compravenda de la xarxa social, el multimilionari i propietari de Tesla va donar l'inici d'octubre el braç a tòrcer i va confirmar que finalment adquiriria Twitter pel preu acordat originalment, 44.000 milions de dòlars, 54,20 per cada acció.

En conéixer-se el missatge de Musk, les accions de Twitter s’han revalorat un 1,16% en els primers compassos de la sessió en la borsa de Nova York.

L'home més ric del món ha reconegut en el seu missatge que les xarxes socials corren el risc d'augmentar la polarització de l'opinió pública entre l'extrema dreta i l'extrema esquerra, una dicotomia en la qual també han caigut els mitjans tradicionals. Ell ha dit que vol ajudar a superar aquest risc “per a ajudar la humanitat que estima”, i “no per a fer diners”.

El magnat ha incidit que segons la seua visió, Twitter “no pot convertir-se en un infern gratis per a tots, on pot dir-se qualsevol cosa sense conseqüències”, sinó que ha de “respectar les lleis”.

Segons va publicar fa una setmana el diari The Washington Post, el magnat té plans per a desfer-se del 75% de la plantilla que treballa en Twitter fins a deixar-la en 2.000 persones. Fins ara, cap altre mitjà s'ha fet encara ressò d'aquests plans, ni tampoc Musk ha reaccionat a través del seu compte de Twitter. No obstant això, l'empresa de la xarxa social Twitter ha assegurat als seus empleats que no té plans de dur a terme acomiadaments a gran escala.

També et pot interessar

stats