Elon Musk compra Twitter per 44.000 milions de dòlars

La xarxa social deixarà de cotitzar en borsa

El compte de Twitter l'empresari nord-americà Elon Musk
El compte de Twitter l'empresari nord-americà Elon Musk / DADO RUVIC (Reuters)

Twitter ha anunciat aquest dilluns que ha acceptat l'oferta de compra del magnat nord-americà Elon Musk per 44.000 milions de dòlars (40.495 milions d’euros) i que deixarà de cotitzar en borsa.

"El consell de Twitter ha dut a terme un procés ampli i detallat per a valorar la proposta d'Elon amb un focus deliberat en el valor, la certesa i el finançament. (...) Creiem que és el millor camí per als accionistes de Twitter", ha subratllat el president independent del consell, Bret Taylor.

La transacció està subjecta al fet que els accionistes de Twitter donen el seu vistiplau en una votació que es durà a terme en la junta d'accionistes. El consell espera que l'operació culmine en 2022.

D'acord amb els termes de l'oferta, Elon Musk abonarà 54,2 dòlars en efectiu a cada accionista de Twitter per cadascun dels títols. Això suposa una prima del 54% respecte al 28 de gener, quan Musk va començar a comprar accions de Twitter, així com del 38% respecte a l'1 d'abril, quan va revelar la seua posició en la companyia.

"La llibertat d'expressió és la base d'una democràcia funcional i Twitter és la plaça del poble digital on els assumptes importants per al futur de la humanitat són debatuts", ha indicat Musk.

L'empresari, propietari de Tesla i SpaceX, ha agregat que vol fer que la xarxa social siga "millor que mai" millorant el producte, fent que els algorismes siguen de codi obert, acabant amb els bots de correu brossa i verificant a tots els usuaris humans.

No hi ha condicions financeres a complir per al tancament de la transacció. Musk s'ha assegurat finançament mitjançant deute i un préstec de marge per valor de 25.500 milions de dòlars (23.796 milions d'euros). Així mateix, aporta a l'operació un compromís de capital de 21.000 milions (19.597 milions d'euros).

També et pot interessar

stats