Mor un xiquet de sis anys que havia caigut en un pou de l’Afganistan

A pesar que el van poder rescatar amb vida després de 50 hores de treballs, el xiquet va morir quan el traslladaven a un centre sanitari

Els pous solen localitzar-se en zones rurals de l'Afganistan, on no arriba l'aigua, queden sense mesures de protecció per a evitar que ningú caiga
Els pous solen localitzar-se en zones rurals de l'Afganistan, on no arriba l'aigua, i queden sense mesures de protecció per a evitar que ningú hi caiga

La tragèdia s’ha tornat a repetir en un pou i amb un menor. En aquesta ocasió a l’est de l’Afganistan on, malgrat els intents per rescatar amb vida un xiquet de sis anys que havia caigut per la conducció i que ha estat més de 50 hores atrapat, finalment ha mort. Els serveis de rescat han aconseguit traure’l amb vida, però ha faltat mentre el traslladaven de l’ambulància a l’helicòpter que havia de portar-lo fins a un centre sanitari.

El menor va caure en un antic pou d'aigua, a la província de Zabul, dimarts al migdia. Des d’aleshores van començar els treballs de rescat, que han aconseguit arribar al punt on es trobava el xiquet aquest divendres.

“Quan l'equip de rescat l’ha tret, estava viu i l'equip mèdic li ha donat oxigen. Lamentablement ha mort quan el portaven de l'ambulància a l'helicòpter”, va explicar Zabiullah Jawhar, portaveu del cap de policia de Zabul.

Les autoritats del govern dels talibans, empreses de construcció i ciutadans van participar en el rescat, intentant esquivar l'escassetat de recursos mecànics que van dificultar l'operació. La col·laboració ciutadana va permetre baixar fins al xiquet un mòbil, a través del qual van poder parlar pare i fill.

Dies després d'un altre cas colpidor

Aquest desgraciat accident ha ocorregut només uns dies després del que commocionava el món des del Marroc, on un altre menor va caure a un pou i al remat, després de quasi cent hores de treball per a rescatar-lo, van recuperar el seu cos sense vida.

Més enllà del drama humà, el cas del menor de l’Afganistan posa de manifest la profunda crisi econòmica de l'Afganistan. Els governs provincials tenen cada vegada menys recursos per a fer front a les emergències o les necessitats bàsiques del país.

Les conduccions, un recurs davant la sequera

En l’altra cara de la moneda, la de la desesperació humana, estan els nombrosos menors que acaben accidentalment en pous per falta de mesures de protecció. En un país devastat i sota la pressió dels talibans, la majoria dels pous es construeixen en àrees rurals per a fer front a la sequera o per a cultivar roselles en zones on no arriba l'aigua.

També et pot interessar

stats