L'operatiu de rescat treballa amb l'esperança de traure viu el menut que va caure en un pou al Marroc

Rayan, de cinc anys, fa tres dies que està atrapat a la cavitat, on les autoritats han introduït oxigen i aigua amb sucre

Tasques de rescat per a alliberar el menut de 5 anys atrapat en un pou
Tasques de rescat per a alliberar el xiquet de 5 anys atrapat en un pou / Efe

El Marroc conté l'alé mentre espera el desenllaç de l'operació desplegada per a rescatar Rayan, el xiquet de cinc anys que va caure fa tres dies en un pou de 32 metres i hi està atrapat des d'aleshores. Els serveis de rescat treballen a estall amb l'esperança de recuperar-lo viu, excavant el terreny adjacent a la cavitat amb un risc de solsida constant. 

Segons fonts de les autoritats locals, encara hi ha optimisme per la possibilitat de trobar amb vida el xiquet. L'accident va passar dimarts, quan va caure en un pou situat al costat de la casa familiar del llogaret d'Ighran, a 70 quilòmetres de Chaouen, una ciutat al nord del país.

Des d'aleshores se'l controla dia i nit i, fins i tot es va introduir a la cavitat on es troba oxigen i aigua amb sucre. Tot i això, es desconeix l'estat de salut actual de Rayan.

Diverses màquines treballen sense parar des de dimecres, excavant el terreny adjacent al forat del pou, de només 45 centímetres d'ample, per a arribar a una profunditat de 32 metres i situar-se al mateix nivell en què es troba el menor. La intenció és, una vegada assolida aquesta profunditat, excavar un túnel perpendicular de diversos metres fins a la cavitat on es troba.

Hi ha preocupació en l'operatiu de rescat per la seua salut, perquè no ha menjat des que va caure al pou. El succés ha causat una gran commoció al Marroc, on les xarxes socials s'han omplit de fotos i missatges de solidaritat amb els progenitors de Rayan. Molts internautes van canviar les seues fotos de perfil per la del xiquet.

El cas recorda la tragèdia viscuda a Totalán (Màlaga) amb el xiquet Julen, que va caure el 13 de gener del 2019 en un pou de tan sols 25 centímetres de diàmetre i d'una mica més de 70 metres de profunditat. Al cap de 13 dies d'operatiu el cos del menor va ser rescatat ja sense vida.

També et pot interessar

stats