El Marroc, pendent del rescat d'un xiquet que ha caigut en un pou de 35 metres

L'operatiu de recerca tracta d'arribar a la cavitat on es troba el menut de cinc anys que "continua amb vida"

Operatiu de recerca del xiquet marroquí que va caure a un pou a la ciutat de Xauen
Operatiu de recerca del xiquet marroquí que ha caigut a un pou a Xauen / @2MInteractive

Les tasques de rescat per a salvar a un xiquet de cinc anys que va caure aquest dimarts en un pou d'uns 32 metres de profunditat en la província marroquina de Xauen, al nord del país, han continuat tota la nit i durant el matí de hui, sense que de moment s'haja pogut accedir a la cavitat on està.

"El xiquet continua viu", van explicar a Efe aquest matí testimonis presents en el lloc, que van afegir que les màquines continuen excavant de manera paral·lela al pou per a arribar a la part fonda i, des d'ací, accedir al fons per a rescatar al Rayan, que està al clot des de fa 43 hores.

Tres excavadores treballen des de fa més de 30 hores per a arribar fins al pou on va caure el xiquet, situat al costat de l'habitatge familiar al poblat d'Ighran, a uns 70 quilòmetres a l'est de la ciutat de Xauen.

Els testimonis van afegir que falten al voltant de huit metres per a arribar a la profunditat on està el xiquet i van subratllar que els efectius marroquins van introduir des del principi oxigen i aigua amb sucre al lloc on està atrapat per a mantindre'l amb vida.

Un voluntari va intentar anit baixar al pou sostingut per una corda, però es va embossar en el camí, ja que es tracta d'una cavitat molt estreta que albergava aigua, però que ara està seca.

Aquest succés està alçant molta expectació al Marroc, on les xarxes socials s'han omplit de fotos, missatges de solidaritat i "etiquetes" de "salveu Rayan".

També amb imatges i missatges de solidaritat amb la família del xiquet. Els pares han romàs tota la nit en el lloc esperant notícies del fill i desenes de veïns també hi han acudit, segons es pot observar en els vídeos en directe des del lloc del succés.

El cas recorda la tragèdia viscuda a Totalán (Màlaga) amb el xiquet Julen, que va caure el 13 de gener del 2019 a un pou de tan sols 25 centímetres de diàmetre i d'una mica més de 70 metres de profunditat. Després de 13 dies d'operatiu el cos del menor va ser rescatat ja sense vida.

També et pot interessar

stats