Trauen mort Rayan, el xiquet que va caure fa cinc dies en un pou al Marroc

El gabinet de la casa reial del Marroc ha confirmat la defunció del xiquet, que havia sigut traslladat a un hospital en un helicòpter medicalitzat

A la zona s’ha desplegat un ampli dispositiu de seguretat per a evitar que els curiosos s'hi acosten / Reuters / María Traspaderne (Efe)

Després d'una llarga espera, han tret mort Rayan, un xiquet de cinc anys que va caure a un pou estret de 32 metres de profunditat fa cinc dies a Ighran (Marroc). El menut va quedar atrapat aquest dimarts i havia rebut oxigen i aigua amb sucre a la cavitat on estava atrapat durant els dies que havia durat aquesta delicada operació. 

Pel túnel excavat ha accedit el grup de rescat encarregat d'extraure Rayan fins a l’equip mèdic, que esperava amb una llitera per a atendre immediatament el xiquet i comprovar el seu estat de salut. Quan faltava menys d'un metre per a excavar fins a arribar al xiquet, les tasques s'han hagut de realitzar manualment per a evitar solsides. El gabinet de la casa reial del Marroc ha confirmat la defunció del xiquet, que havia sigut traslladat a un hospital en un helicòpter medicalitzat.

A la zona s’ha desplegat un ampli dispositiu de seguretat i diversos tècnics, i efectius de protecció civil, enginyeria civil, experts en topografia, a més d'efectius de la Gendarmeria Reial i les forces auxiliars que han format una barrera de seguretat per a evitar que els curiosos s'acostaren al lloc de rescat.

El cas ha commogut el Marroc i les xarxes socials de molts països del món àrab, amb usuaris que han expressat des de dimarts la seua solidaritat amb els pares de la criatura. El rescat l'han seguit milers de persones en directe. 

Aquest accident recorda la tragèdia viscuda a Totalán (Màlaga) amb el xiquet Julen, que va caure el 13 de gener del 2019 en un pou de tan sols 25 centímetres de diàmetre i d'una mica més de 70 metres de profunditat. Al cap de 13 dies d'operatiu, van traure el cos del menor ja sense vida.

També et pot interessar

stats