Medvédev adverteix que continuar armant Ucraïna portarà a una apocalipsi

L'Iran dona suport al pla xinés per a aconseguir la pau a Ucraïna i demana posar fi a les sancions. Un pla que ha sigut rebut amb escepticisme pels països occidentals

Dmitri Medvédev en el Dia del Defensor de la Pàtria a Moscou el passat 23 de febrer
Dmitri Medvédev en el Dia del Defensor de la Pàtria a Moscou el passat 23 de febrer / Iekaterina (Reuters)

El vicepresident del Consell de Seguretat de Rússia, Dmitri Medvédev, ha advertit a Occident que continuar armant a Ucraïna portarà a una apocalipsi, en un article publicat aquest dilluns en el periòdic Izvestia.

“Els nostres enemics fan precisament això (armar a Ucraïna) sense comprendre que els seus objectius condueixen a un fiasco total, al fracàs, al fet que tots perden, a una apocalipsi”, ha escrit Medvédev, qui va ser president de Rússia entre 2008 i 2012.

Llavors, ha agregat, “caldrà oblidar-se de l'anterior vida durant segles, fins que els fumejants enderrocs deixen d'emetre radiació”.

Caldrà oblidar-se de l'anterior vida durant segles, fins que els fumejants enderrocs deixen d'emetre radiació.

Medvédev ha assenyalat que a Occident persisteix la “il·lusió febril que després d'acabar sense un sol tir amb la Unió Soviètica podran sense grans problemes enterrar a la Rússia de hui”. Segons l'exmandatari, es tracta d'un “error extremadament perillós”.

“Si realment es posa en qüestió l'existència de Rússia, això no es resoldrà en el front ucraïnés, sinó juntament amb l'assumpte de la ulterior existència de la civilització humana”, ha recalcat Medvédev, per a afegir: “No necessitem un món sense Rússia”.

Al mateix temps, ha assegurat que Rússia no permetrà que els esdeveniments prenguen aquest rumb. “I no estem solos en aquest afany. Els països occidentals i els seus satèl·lits sumen només el 15% de la població del planeta. Som molts més i molt més forts”, ha afegit.

L'Iran dona suport al pla xinés per a aconseguir la pau a Ucraïna

L'Iran dona suport a la proposta de pau de la Xina per a trobar una eixida negociada a la guerra a Ucraïna, en la qual Pequín va emfatitzar el “diàleg i les negociacions”, i que va ser rebuda amb escepticisme per Occident.

“L'Iran considera que els elements reflectits en aquest document són suficients per a començar negociacions per a trobar un marc operatiu per a la fi de les activitats militars a Ucraïna”, ha indicat el Ministeri d'Afers Estrangers iranià.

La diplomàcia del país persa també ha subratllat la necessitat de posar fi a les “mesures unilaterals”, en referència a les sancions que pateix Moscou per la invasió i el mateix Teheran pel lliurament de drons a Rússia per al seu ús en el conflicte.

La Xina va presentar el divendres un document en el qual explica en dotze punts la seua “postura per a una solució política a la crisi a Ucraïna” i en el qual emfatitza la necessitat del “diàleg i les negociacions” i el “respecte a la sobirania dels països”. La iniciativa contempla, a més, un cessament de les hostilitats, l'obertura de negociacions, un intercanvi de presoners, la protecció de les centrals nuclears i un alçament de les sancions “unilaterals”.

El pla xinés ha sigut rebut amb escepticisme pels països occidentals. Els Estats Units va remarcar que el document s'hauria d'haver quedat en les dues primeres línies, en les quals es diu a respectar la sobirania dels països.

El cap de la diplomàcia europea, Josep Borrell, va dir aquest divendres que la proposta xinesa de pau per a Ucraïna ha de millorar-se “per a ser creïble” i “perquè la Xina no siga vista com a parcial” en el conflicte.

L'Iran i Rússia mantenen pròxims llaços polítics i tots dos països fan front a sancions estatunidenques, unes relacions que s'han intensificat en l'últim any, després de la invasió d'Ucraïna. 

Ucraïna tomba onze drons kamikaze de fabricació iraniana

Les forces ucraïneses han derrocat onze drons kamikaze de fabricació iraniana durant la passada nit, en resposta a un atac rus amb catorze aeronaus no tripulades (UAV) amb explosius. Nou d'aquests onze drons van caure en l'espai aeri al voltant de Kíiv.

Aquest atac aeri, en el qual segons les primeres informacions no hi ha hagut víctimes, se suma a altres dos registrats també durant la nit a la ciutat de Zaporíjia, dirigits contra infraestructures civils no residencials. Així mateix, s'han emés alertes d'atacs aeris a les regions de Kíiv i Txernígov,

També et pot interessar

stats