"Ningú es mereix el que està passant a Ucraïna": tres exiliats russos comparteixen la seua història

Serguei, Tania i Maksim van fugir de Rússia quan va esclatar la guerra i ara viuen a València

Serguei, Tania i Maksim van deixar Rússia i ara viuen a Espanya / À Punt NTC

No va ser fàcil, però Serguei va entendre que havia de deixar Rússia quan va veure que la policia, que no anava identificada, podia fer el que volguera amb els manifestants que donaven suport a Aleksei Navalni sense cap repercussió.

Va ser un punt d'inflexió per al periodista, que es va adonar que la situació al país s'havia tornat realment perillosa i va volar cap a València.

Com ell, milers de russos han deixat famílies i amics i han començat una vida en un altre país, bé com a dissidents, bé com a refugiats que han fugit de la mobilització massiva. Tania conta que els bloquejaven les targetes i cada dia afrontaven "problemes i sancions". Sobre la falta d'informació veraç a Rússia explica que "quan la propaganda i la televisió et diuen que la majoria de la gent dona suport a una situació, la resta té por a dir el contrari".

Al respecte ens parla Maksim, que explica que des d'ací pot enviar les notícies als seus coneguts a Rússia. Ell va deixar el país amb la seua família quan va veure que, amb tota probabilitat, el reclutarien i expressa que "ningú es mereix el que està passant a Ucraïna". Són tres dels molts perjudicats per una invasió que ni suporten ni entenen, ja que senten el patiment d'Ucraïna i el segrest del país on van nàixer.

També et pot interessar

stats