Elena Bogush: “Només un canvi de règim a Rússia podrà parar la guerra a Ucraïna”

Parlem amb una sociòloga russa resident a Moscou que considera que estem davant d’una guerra civil

Elena Bogush: "Vivim en una dictadura, demanar que enderroquem el règim, és utòpic” / À Punt NTC

Des de l'inici de la guerra a Ucraïna, ara fa un any, a Rússia hi ha hagut protestes contra Vladímir Putin i moltes personalitats han criticat obertament que la invasió és injustificable, tot i els milers de detencions que està practicant la policia russa i l’augment de la por entre la societat.

La sociòloga russa resident a Moscou Elena Bogush n’és una. Té tota la família a Ucraïna. En declaracions a À Punt Notícies afirma que el que s'està vivint és una guerra civil i pensa que la pau només serà possible si Putin perd el poder. 

“Vivim en una dictadura. Demanar que tots siguem herois i enderrocar el règim, és utòpic”, reconeix Bogush. “Domina la por i la repressió, però no el suport del poble, és un espectacle fals” per al qual, admet, “molts empleats són forçats pels seus superiors” a assistir als mítings del president. Tots els mitjans de comunicació que informen des de dins del país segueixen també les consignes del règim.

De moment, l'efecte de les sancions és escàs i insuficient “ja que no afecten la cúpula del poder”. “Només un canvi de règim a Rússia podrà parar la guerra a Ucraïna”, conclou Bogush.

També et pot interessar

stats