La lluita contra el canvi climàtic comença en l’educació de les xiquetes

La ministra de Medi Ambient egípcia ha clausurat amb aquest discurs el dia temàtic de gènere de la cimera del clima

Activistes protesten en contra el canvi climàtic i de la igualtat de gènere als voltants de la COP27
Activistes protesten en contra el canvi climàtic i de la igualtat de gènere als voltants de la COP27 / Reuters

Invertir en educació per a les xiquetes i educar-les sobre el canvi climàtic són els reptes que ha plantejat la ministra de Medi Ambient egípcia, Yasmine Fouad, aquest dilluns en la clausura del dia temàtic de gènere de la cimera del clima COP27, a Sharm al-Sheikh.

Fouad ha remarcat la importància d'educar les xiquetes, no sols per a garantir-los aquest dret bàsic, del qual moltes es veuen privades, sinó per a formar-les com a ciutadanes plenes. Sols amb això es podrà aconseguir la igualtat real i es podran "convertir en les líders del futur amb participació en totes les esferes de la societat".

La ministra egípcia ha destacat, a més, la necessitat d'educar en el canvi climàtic, amb l'objectiu de preparar les xiquetes i adolescents per als reptes que vindran derivats d'això. "Per a obtenir-ho necessitem invertir, necessitem finançament. Sense diners no fem res", ha acabat Fouad, qui ha reconegut la urgència de destinar fons a aquesta qüestió.

La clausura ha comptat també amb la intervenció de la presidenta del Consell Nacional de la Dona egipci, Maya Morsy, que ha fet una crida per a posar en el centre de polítiques i programes la població femenina "perquè ocupen el lloc que els correspon en la societat". Morsy ha instat a deixar de tractar les xiquetes i les dones com a víctimes i, a més, a reclamat donar-los un paper rellevant com a participants de l'agenda contra el canvi climàtic.

Activistes demanen igualtat en la lluita contra el canvi climàtic

D’altra banda, grups d’activistes han protestat en contra el canvi climàtic i de la igualtat de gènere en el marc d'aquesta lluita, als voltants d'on està tenint lloc aquests dies la COP27. A les pancartes dels manifestants es podia llegir, entre altres, “justícia climàtica significa justícia de gènere” o “participació igualitària en l’acció climàtica”.

A més, la presidència de la cimera del clima ha reconegut aquest dilluns que hi ha pocs avanços en les negociacions i que "encara falta treball per davant per a obtenir resultats", comença l'última setmana de la COP27 i s’ha demanat als delegats "canviar de marxa".

També et pot interessar

stats