L’UME rescata amb vida dues criatures i la mare

Tots tres estaven des de fa cinc dies sota els enderrocs d'un edifici derruït a la localitat de Nurdagui

Moment en que els efectius de l'UME treuen el xiquet de les runes
Moment en què els efectius de l'UME trauen el xiquet de les runes / Twitter: @Defensagob

Cinc dies després dels sismes, els rescats són cada vegada més excepcionals i sorprenents. Efectius de la Unitat Militar d'Emergència (UME) han aconseguit rescatar amb vida, en la localitat de Nurdagui, a dues criatures i sa mare d'entre els enderrocs d'un edifici derruït pel terratrémol que va assolar Turquia i Síria dilluns passat

La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha anunciat aquest divendres el rescat dels dos menors —un xiquet i una xiqueta— i, posteriorment el de sa mare. Ho ha fet a Jaén, on estava signant convenis amb l'Ajuntament i la Universitat de la ciutat de cara a avançar en el projecte del Centre Tecnològic de Desenvolupament i Experimentació (CETEDEX).

Segons ha informat la titular de Defensa, després de moltes hores de treball de desenrunament en un edifici de la ciutat de Nurdagui, els membres de l’UME aconseguiren rescatar amb vida les dues criatures.

Després d'alliberar-los dels rebles, els efectius han continuat treballant fins que han aconseguit rescatar també sa mare.

El rescat ha sigut celebrat també pel president del govern, Pedro Sánchez, que ha felicitat aquest divendres la Unitat Militar d'Emergències (UME) per la faena a la zona devastada.

També et pot interessar

stats