L'huracà Florence continua amenaçant amb vents forts i inundacions els Estats Units

Almenys cinc persones han mort, 600.000 se n’han quedat sense electricitat i un milió de persones han rebut l'orde d'evacuació a Carolina del Nord.

L'huracà Florence continua amenaçant amb vents forts i inundacions els Estats Units

L'huracà Florence, debilitat però encara perillós, està causant en aquests moments importants destrosses als Estats Units. Cinc persones han mort, 600.000 s'han quedat sense electricitat i un milió han rebut l'orde d'evacuació.

Almenys cinc persones, incloent-hi una dona i el seu bebé, han mort en diverses ciutats de Carolina del Nord com a conseqüència de l’huracà Florence a la costa sud-est dels Estats Units. La tempesta tropical es manté amenaçadora amb vents màxims sostinguts de 110 km/h i es preveu que cause inundacions més grans.

Es tracta de les primeres víctimes mortals confirmades a causa del cicló de categoria 1, que en el moment de tocar terra generava vents màxims sostinguts de prop de 150 quilòmetres per hora.

Florence ha arribat a primera hora d'aquest divendres a Wrightsville Beach, a escassos quilòmetres de Wilmington, que des de la matinada va patir els embats del vent i les poderoses pluges.

L'huracà, que va arribar a ser de categoria 4, sobre un màxim de 5 en l'escala de Saffir-Simpson, es desplaça lentament rumb a l'oest i deixa un rastre d'inundacions i rius desbordats per la marejada ciclònica, que està previst que arribe a tindre 4 metres d'altura sobre el nivell habitual.

Dimarts, les autoritats del comtat de Volusia, a la costa central de Florida, van atribuir a l'huracà Florence el fort onatge i la intensa ressaca marina que va causar la mort d'una persona i ferides a diverses més en una de les seues platges.

També et pot interessar