L'huracà Beryl de categoria 3 s'aproxima a la costa de la Riviera Maya

Les bandes nuvoloses de Beryl ocasionaran pluges intenses, puntualment torrencials, vents intensos i onatge elevat a la península de Yucatán

Un grup de persones romanen en un refugi degut a l'aproximació del cicló Beryl a Tulum, Mèxic
Un grup de persones romanen en un refugi degut a l'aproximació del cicló Beryl a Tulum, Mèxic / Alonso Cupul (EFE)

L'huracà Beryl, de categoria 3, continua aproximant-se cap a la península de Yucatán, una primera entrada a terra que tindrà lloc a la costa de l'estat de Quintana Roo, al Carib mexicà, segons informà este divendres el Servei Meteorològic Nacional (SMN) de Mèxic.

En el seu informe més recent, l'SMN va pronosticar que el cicló, que manté la seua trajectòria, "impacte durant la matinada de divendres com a huracà de categoria 3 o 2 al balneari de Tulum, molt prop del municipi de Solidaridad, incloent-hi l'illa de Cozumel". Les bandes nuvoloses de Beryl ocasionaran pluges intenses, puntualment torrencials, vents intensos i onatge elevat a la península de Yucatán.

En un missatge en xarxes socials, dijous a la nit, el president de Mèxic, Andrés Manuel López Obrador, va apuntar que "la trajectòria de l'huracà Beryl categoria 3 indica que entrarà per Tulum, que és una zona poblada i pròxima a la mar".

Per això, va recomanar a la població "traslladar-se a parts altes, a refugis o cases de familiars i amics en altres llocs. No titubegem, el material es recupera. El més important és la vida".

Per la seua banda, la governadora de l'estat de Quintana Roo, Mara Lezama, va dir que els onze municipis de l'estat estaven en alerta roja, és a dir, "perill màxim", i va cridar a la població en general a no eixir de casa i resguardar-se.

L'SMN va precisar que a les 00:00 hores (06:00 GMT) l'huracà es va localitzar a 170 quilòmetres al sud-est de Cancún i a 140 km a l'est-sud-est de Tulum. A més, el meteor registrava vents màxims sostinguts de 185 quilòmetres per hora (km/h), ratxes de 230 km/h i es desplaça cap a l'oest a 26 km/h.

També va exhortar la població, els turistes i la navegació marítima, a extremar precaucions per les pluges, vent i onatge, així com a atendre els seus avisos i a seguir les recomanacions de Protecció Civil.

L'Aeroport Internacional de Cancún ha reportat la cancel·lació de 284 vols, principalment internacionals, i ha anunciat la suspensió de vols. Es viu la mateixa situació a l'aeròdrom de Tulum, que dijous va suspendre operacions des de les 14:00 (hores local) fins a les 12:00 hores de diumenge.

També et pot interessar

stats