L'huracà Beryl escala a la categoria 5 a l'est del mar Carib

Beryl s'acarnissa amb l'illa de Grenada i provoca "grans danys". El Centre Nacional d'Huracans dels EUA afirma que "s'espera que porte vents que amenacen la vida i marea ciclònica a Jamaica esta setmana"

Captura d'una imatge satel·litària on es mostra una vista de l'ull de l'huracà Beryl durant el seu pas pel Carib
Captura d'una imatge satel·litària on es mostra una vista de l'ull de l'huracà Beryl durant el seu pas pel Carib / Efe

El "potencialment catastròfic" huracà Beryl ha escalat a la categoria 5 a l'est del mar Carib, segons informa el Centre Nacional d'Huracans (NHC, en anglés) dels Estats Units.

"S'espera que porte vents que amenacen la vida i marea ciclònica a Jamaica esta setmana", ha aprofundit l'NHC a través de la seua pàgina web.

El primer ministre de l'illa de Grenada, Dickon Mitchell, va assegurar dilluns de vesprada que Beryl va assotar el país provocant "grans danys" a les illes de Carriacou i Martinica, per on va entrar l'ull de l'huracà de categoria 4, amb vents màxims sostinguts de 240 quilòmetres per hora (150 mph).

El president estatunidenc, Joe Biden, va assenyalar este dilluns que la seua Administració es troba "llista per a ajudar a Puerto Rico i les Illes Verges estatunidenques" i "garantir la seguretat de tots els ciutadans nord-americans".

També va explicar que segueix de prop el progrés de l'huracà i que l'Agència dels Estats Units per al Desenvolupament Internacional (Usaid) i l'Agència Federal per al Maneig d'Emergències (FEMA, en anglés) "tenen recursos i subministraments llestos per a ajudar a la regió".

En la temporada d'huracans en la conca atlàntica, que va començar el passat 1 de juny, s'han format fins ara tres tempestes tropicals, Alberto, Beryl i Chris, que es va formar diumenge en el Golf de Mèxic i va tocar terra en la nit a Lechuguillas, localitat de l'estat mexicà de Veracruz.

Enguany, l'Atlàntic tindrà una temporada d'huracans molt per damunt de la mitjana, amb la possibilitat de fins a 13 huracans, dels quals fins a set poden ser de categoria major, segons l'Oficina Nacional d'Administració Oceànica i Atmosfèrica (NOAA, en anglés) dels Estats Units.

També et pot interessar

stats