Més de 400.000 jamaicans estan sense llum per l'impacte de l'huracà Beryl

Els intensos vents de l'huracà, de categoria 4, han causat també danys a l'Aeroport Norman Manley de Kingston. El govern de Jamaica ha declarat l'illa zona de desastre durant els pròxims set dies

Un home camina per un carrer inundat mentre l'huracà Beryl assota la costa sud de l'illa, a Kingston, Jamaica
Un home camina per un carrer inundat mentre l'huracà Beryl assota la costa sud de l'illa, a Kingston, Jamaica / Marc Bell (Reuters)

Més de 400.000 jamaicans, al voltant del 65% dels clients de la Companyia de Serveis Públics de Jamaica (JPS, en anglés), es troben sense llum a causa de l'impacte a l'illa de l'huracà Beryl.

El director de comunicacions de JPS, Winsome Callum, ha explicat que s'està realitzant "la restauració remota" del subministrament d'energia fins que les autoritats alcen l'advertiment d'huracà i buiden el camí perquè els equips ingressen a les comunitats afectades per les inundacions.

"Esperem que eixe número disminuïsca esta nit, però, desafortunadament, la majoria continuarà sense electricitat durant la nit fins que obtinguem el vistiplau de l'Oficina de Preparació per a Desastres i Gestió d'Emergències", va dir Callum, citat pels mitjans locals.

Els intensos vents de l'huracà Beryl, de categoria 4, han causat també danys en la infraestructura de l'illa i a l'Aeroport Internacional Norman Manley de la capital, Kingston.

Els operadors de l'aeroport, PAC Kingston Airport Limited, van informar que el sostre de l'àrea d'embarcament de passatgers va resultar danyat.

L'aeroport internacional roman tancat des de dimarts a les 22:00 hora local (3:00 GMT de dimecres) i la seua reobertura dependrà de la situació després del cicló.

L'últim butlletí de l'agència meteorològica de Jamaica informa que les pluges associades a l'huracà continuaren en el centre i oest de l'illa, acompanyades de forts vents.

Davant dels probables danys catastròfics, el govern de Jamaica ha declarat l'illa zona de desastre durant els pròxims set dies i va imposar un toc de queda per a esta jornada.

L'Oficina de Preparació per a Desastres i Gestió d'Emergències de Jamaica ha instat la població que viu en zones baixes i propenses a inundacions a traslladar-se als refugis, en els quals hi ha almenys mig centenar de persones.

El primer ministre de Jamaica, Andrew Holness, ha indicat que les autoritats han establit un operatiu especial "per a mantindre l'ordre públic" durant el pas de Beryl pel país del Carib, que té uns alts índexs de delinqüència i homicidis.

Les alertes d'huracà, a més de Jamaica, inclouen les illes Caiman i la costa de la Península de Yucatán, a Mèxic, cap a on es dirigeix Beryl. També hi ha alertes de tempesta tropical per a la costa de Belize, a Centreamèrica.

També et pot interessar

stats