L'huracà Beryl manté la trajectòria cap a la península de Yucatán, al sud-est de Mèxic

Beryl, que ha deixat quatre morts a les illes del Carib, és el primer huracà de la temporada. De categoria 4, presenta vents màxims sostinguts 240 km/h amb ratxes de 295 km/h

Intens onatge, davant l'avanç de l'huracà Beryl, este dimarts a Santo Domingo (República Dominicana)
Intens onatge, davant l'avanç de l'huracà Beryl, este dimarts a Santo Domingo (República Dominicana) / Orlando Barría (Efe)

El centre de l'huracà Beryl, de categoria 4 en l'escala Saffir-Simpson, s'ha localitzat al mar Carib i manté el desplaçament amb trajectòria cap a la península de Yucatán, sud-est de Mèxic, segons informar el Servei Meteorològic Nacional (SMN).

En el seu comunicat més recent, l'SMN va indicar que a les 18:00 hora local (00:00 GMT del dimecres) Beryl es va localitzar a 580 quilòmetres (km) a l'est-sud-est de Kingston, Jamaica, i a 1.695 km a l'est-sud-est de Cancún.

A més, presenta vents màxims sostinguts 240 km/h, amb ratxes de 295 km/h i es desplaça cap a l'oest-nord-oest a 35 km/h.

En vista a estes condicions, el servei meteorològic de Mèxic, en coordinació amb el Centre Nacional d'Huracans dels Estats Units, ha establit una zona de vigilància per efectes d'huracà des de cap Catoche fins a Chetumal, Quintan Roo.

L'organisme ha indicat que "de moment, este sistema no afecta costes mexicanes", no obstant això, d'acord amb la seua trajectòria "es preveu que a partir del dijous, les bandes nuvoloses de Beryl ocasionen pluges d'intenses a puntuals torrencials, ratxes fortes de vent i onatge elevat en la península de Yucatán".

L'SMN va advertir dilluns d'un doble impacte de Beryl a Mèxic, on entre dijous i divendres tocaria terra a Quintan Roo, el major estat turístic del país, i entre diumenge i dilluns, de la setmana que ve, arribaria a l'estat de Veracruz, al golf de Mèxic.

Este dimarts, el president de Mèxic, Andrés Manuel López Obrador, va criticar el "sensacionalisme" entorn de l'huracà Beryl, que va arribar el dilluns a categoria 5, el cicló més intens per a esta etapa primerenca de la temporada de ciclons de l'Atlàntic.

Beryl, que ha deixat quatre morts a les illes del Carib, és el primer huracà de la temporada i senta un "alarmant precedent" perquè mai s'havia format a hores d'ara d'any un cicló de màxima intensitat a l'Atlàntic, va alertar este dimarts l'Organització Meteorològica Mundial (OMM).

També et pot interessar

stats