L’explosió del depòsit de combustible de la regió annexionada a l’Azerbaidjan ja deixa vora 70 morts

L'ONU i els Estats Units es mostren preocupats per la crisi humanitària a Alt Karabakh, mentre les xifres oficials apunten a més d’un centenar de desapareguts

Els bombers trauen un cos del recinte on va esclatar el dipòsit de combustible i que ha causat vora 70 morts
Els bombers trauen un cos del recinte on va esclatar el dipòsit de combustible i que ha causat vora 70 morts / Ministeri d'Assumptes Interns (Reuters)

L’explosió del depòsit de combustible de la regió de l’Alt Karabakh, habitada per armenis, però pertanyent a l'Azerbaidjan, ja deixa vora setanta víctimes mortals, segons la televisió pública armènia. A més, la xifra de ferits ja està vora els 300, mentre que s’ha perdut el rastre de més d’un centenar de persones, que es donen per desaparegudes.

Els forenses han confirmat 68 víctimes, però sols 21 han sigut identificades, d’acord amb les xifres oficials del Defensor del poble karabakhià. El mateix organisme situa en 105 els desapareguts i 290 els ferits que deixa l’explosió d’un depòsit que emmagatzemava combustible i que estava situat en la carretera entre la capital , Stepanakert, i la ciutat d'Askeran.

Quan va ocórrer l'explosió, als voltants del depòsit hi havia centenars d'automòbils de particulars karabakhians que es disposaven a abandonar la zona després de la derrota militar de la setmana passada contra l'Azerbaidjan.

S’estima que, més de 28.000 persones han abandonat el territori per a anar-se’n a la veïna Armènia, que s'ha mostrat disposada a acollir els refugiats. De fet, tots els ferits que han requerit hospitalització estan ingressats en centres armenis.

A més de les autoritats armènies, que han denunciat la “neteja ètnica” del territori, l'ONU i els Estats Units també han expressat la seua preocupació per la crisi humanitària iniciada a l'Alt Karabakh.

L'Azerbaidjan, per la seua banda, malgrat considerar que ha restablit la seua sobirania sobre tot el territori nacional després de la capitulació de l'autoproclamada república d’Alt Karabakh, ha promés que garantirà els drets de la minoria armènia.

També et pot interessar

stats