Ararat Ghukasyan, armeni a Mislata: “On arriben els soldats àzeris, degollen tota la població”

Assegura que la seua comunitat està aïllada i abandonada i reclama intervenció internacional

Ararat Ghukasyan, president de l'associació armènia Ararat, durant l'entrevista / À Punt NTC

Milers de civils estan fugint de l'Alt Karabakh després de l'ofensiva militar de l'Azerbaidjan perquè temen ser víctimes d'una campanya de neteja ètnica. À Punt Notícies ha parlat amb Ararat, president de la comunitat armènia resident a Espanya, amb seu a Mislata (Horta Nord).

Ararat relata amb horror la situació dels seus germans del Karabakh. Diu que des del primer alto el foc, el 1994, els atacs no han cessat, i que la població està abocada a només dues opcions: abandonar la llar, o morir. A més, el bloqueig econòmic dificulta viure-hi perquè no hi ha subministraments, i la fugida perquè no hi ha combustible. “On arriben els soldats àzeris, degollen tota la població que encara no n'ha pogut fugir”, relata. 

S'estima que a tot el món hi ha huit milions d'armenis exiliats. 3.700 d'ells, com Ararat, viuen a la Comunitat Valenciana. Ara, a l'Alt Karabakh, l'èxode afecta ja més de 6.500 dels 120.000 habitants d'aquesta disputada regió que Ararat defineix com “un camp de concentració en el segle XXI”. Assegura que la seua comunitat està aïllada i abandonada, i demana intervenció internacional “ja”, si no es vol lamentar un altre genocidi del poble armeni, cosa que “no es pot permetre”.

Rússia ha refredat la tradicional aliança amb Armènia, mentre Erdogan, el president turc, ha visitat hui el seu homòleg de l'Azerbaidjan per a escenificar el seu suport. 

També et pot interessar

stats