L'Acadèmia veta Will Smith de les gales dels Oscars durant deu anys

És el castic per haver pegat una galtada a l’humorista Chris Rock, durant l’última gala de lliurament dels premis

L’actor Will Smith en el moment en què va intentar donar una galtada, que l’humorista Chris Rock va aconseguir esquivar
L’actor Will Smith, en el moment en què va pegar una galtada a Chris Rock / Reuters

L'Acadèmia de Hollywood va aprovar aquest divendres vetar Will Smith en tots els actes que organitze, inclosos els Premis Oscar, durant deu anys, a causa de la galtada que l'actor va propinar a Chris Rock durant l'última gala, segons han informat en un comunicat de premsa. 

Hi lamenten que la celebració del treball “increïble” dut a terme per moltes persones de la seua comunitat durant l’últim any quedara “entelat pel comportament inacceptable de Will Smith a l'escenari”.

També demanen disculpes per no haver “tractat adequadament la situació durant la retransmissió”. “Va ser una oportunitat de donar exemple als nostres convidats, espectadors i l'Acadèmia a tot el món, i ens quedarem curts i no vam estar preparats per a una cosa sense precedents”, es lamenten.

Així, en la reunió de la Junta de Governadors aquest dijous, a més d’acceptar la renúncia de Smith, s’ha decidit que “no se li permetrà assistir a cap celebració o programa de l'Acadèmia, en persona o virtualment, inclosos, entre altres, els Premis de l'Acadèmia”, durant un període de deu anys, a partir del 8 d'abril del 2022.

A més, l’Acadèmia ha traslladat la “profunda gratitud” a Chris Rock per “mantindre la compostura en aquestes circumstàncies extraordinàries” i també a totes les persones assistents a la gala “per l'aplom i gràcia durant la nostra transmissió”.

Aquesta acció és un pas cap a un objectiu més ampli de protegir la seguretat dels nostres artistes i convidats, i restaurar la confiança en l'Acadèmia –asseguren–, i esperen que siga el tret d’eixida d’"un temps de sanació i restauració per a tots els involucrats i impactats".

Després que l’humorista i presentador de la gala dels Oscars d’enguany va fer una broma sobre l’alopècia que pateix Jada Pinkett Simth, esposa de l’actor, Smith es va alçar de la cadira per pujar a l’escenari i pegar una galtada a Rock.

Per si això fora poc, una vegada tornat al seient, el va escridassar dient-li: “Lleva el nom de la meua dona de la teua puta boca”. Més tard, en pujar a arreplegar el premi a millor actor per King Richard, Smith es va disculpar i va excusar-se entre llàgrimes dient que “l’amor et farà fer bogeries”.

Pocs dies després, Will Smith va decidir deixar l’Acadèmia de Hollywood, que ja havia anunciat que estudiarien un castic, que finalment ha resultat ser l'expulsió durant una dècada.

També et pot interessar

stats