Will Smith abandona l'Acadèmia de Hollywood després de la polèmica galtada

El guanyador de l'Oscar ha qualificat el seu comportament en l'última edició dels premis d'"impactant, dolorós i inexcusable" i comunica que acceptarà qualsevol conseqüència

Galtada de Will Smith a Chris Rock en la gala dels Oscar de 2022
Galtada de Will Smith a Chris Rock en la gala dels Oscars de 2022 / Brian Snyder

Will Smith ha decidit abandonar l'Acadèmia de Hollywood, encarregada de l'organització dels Oscars, en qualificar la seua actuació en la 94 edició d'aquests premis com a "impactant, dolorosa i inexcusable", segons ha informat l'actor aquest divendres en un comunicat remés per la seua agència de representació.

Smith adopta aquesta posició dos dies després que l'Acadèmia d'Arts i Ciències Cinematogràfiques anunciara que li obria un expedient disciplinari i estava sospesant les mesures a aplicar a l'actor.

L'acadèmia l'instava a emetre una declaració escrita sobre la seua polèmica galtada a l'humorista Chris Rock en la gala dels Oscar del diumenge passat, després que aquest fera broma sobre l'alopècia de l'esposa de Smith, Jada Pinkett-Smith.

En aquest sentit, l'intèrpret ha respost a la sol·licitud de l'organització dels Oscars amb un comunicat en el qual afirma que acceptarà "més conseqüències" per part de l'Acadèmia.

L'actor tenia quinze dies per a enviar una declaració abans que la junta directiva d'aquesta institució es reunisca el 18 d'abril i "prenga qualsevol mesura disciplinària", que podria ser la "suspensió, expulsió o qualsevol altra sanció permesa en els estatuts".

"La llista de persones a les quals he danyat és llarga i inclou Chris (Rock), la seua família, molts dels meus volguts i estimats amics, els assistents i espectadors de tot el món des de les seues cases", diu l'escrit de Smith, que afirma que està "destrossat".

A més, el guanyador de l'Oscar a millor actor en aquesta mateixa edició s'ha referit als seus companys nominats i també als guanyadors enguany, als quals ha dit haver "privat" de celebrar els seus "extraordinaris treballs".

El procés disciplinari continua obert

A penes una hora després del comunicat, el president de l'Acadèmia d'Arts i Ciències Cinematogràfiques, David Rubin, ha publicat la seua resposta, en el qual assegura que "han rebut i acceptat la immediata dimissió" per part de Smith.

"Continuarem avançant amb el nostre procediment disciplinari contra el senyor Smith per la violació dels codis de conducta de l'Acadèmia", conclou la resposta de la institució, que es reunirà el 18 d'abril per a acordar una decisió definitiva respecte a aquesta polèmica.

També et pot interessar

stats