El Kremlin refreda l'optisme francés sobre la marxa de les negociacions per a rebaixar la tensió a Ucraïna

Nega que Vladímir Putin haja promés al president francés, Emmanuel Macron, que Rússia no realitzarà més maniobres a prop d'Ucraïna

Putin, en una imatge d'arxiu
Putin, en una imatge d'arxiu / Yuri Kochetkov

El Kremlin ha negat aquest dimarts que el seu president, Vladimir Putin, haja promés al president francés, Emmanuel Macron, que Rússia no realitzarà més maniobres a prop d'Ucraïna ara com ara, tirant aigua freda sobre l'afirmació francesa de progrés diplomàtic.

Macron, que va visitar Moscou dilluns, és el líder occidental de més alt rang que s'ha reunit amb el president rus des que Moscou va destinar més de 100.000 soldats a prop de la frontera amb Ucraïna, una maniobra que els països de l'OTAN temen que siga una preparació per a la guerra.

Putin i Macron no van anunciar avanços, però un funcionari francés, que va parlar amb els periodistes sota la condició d'anonimat, va dir durant la nit que el dirigent rus havia promés no dur a terme noves maniobres a prop d'Ucraïna ara com ara. El funcionari també va dir que Putin havia promés retirar les tropes russes de Bielorússia al final dels exercicis, que estan programats per al final d'aquest mes.

El portaveu del Kremlin, Dmitry Peskov, ha assegurat aquest dimarts que els informes de qualsevol compromís de no realitzar maniobres a prop d'Ucraïna "no eren correctes".

Aquesta reacció contrasta amb la que la mateixa Rússia havia traslladat hores abans. El portaveu del Kremlin, Dmitri Peskov, en la seua roda de premsa telefònica diària, havia defensat que la desescalada a la frontera d'Ucraïna és "molt necessària", perquè les tensions s'incrementen "cada dia que passa".

També et pot interessar

stats