Ja són 143 les víctimes mortals per l'atemptat terrorista de Moscou

La investigació confirma que la causa de les morts són ferides de bala i asfíxia

Flors homenatgen les víctimes davant de la sala de concerts on es va produïr l'atemptat
Flors homenatgen les víctimes davant de la sala de concerts on es va produïr l'atemptat / Maxim Shemetov (Reuters)
27 de març 2024 - 20:12

El nombre de morts de l'atemptat terrorista del divendres passat a la sala de concerts Crocus City Hall, al nord-oest de Moscou, ascendeix ja a 143 persones, segons la llista amb noms dels morts difosa aquest dimecres pel Ministeri d'Emergències de Rússia.

La llista, actualitzada, es conforma sobre la base de dades del Ministeri de Sanitat rus i es verifica sobre la base dels resultats de les investigacions forenses. Segons la investigació russa, la causa de la mort són ferides de bala i asfíxia pel fum de l'incendi provocat pels atacants.

L'atemptat, que és el pitjor ocorregut a Rússia en dècades, ha estat reivindicat pel grup jihadista Estat Islàmic amb un vídeo en què es veia com els assaltants mataven indiscriminadament diverses persones. Molts indicis apunten que darrere hi estaria l'Estat Islàmic del Gran Khorasan (ISIS-K, per les sigles angleses), una filial del Daesh que opera a l'Afganistan. En total, les forces de seguretat russes han detingut onze persones presumptament vinculades amb l'atac i les quatre que ja estan en presó provisional serien les que hi participaren personalment, segons les autoritats.

Rússia ha admés que l'atemptat va ser perpetrat per islamistes, però insisteix a buscar una “empremta ucraïnesa”. De fet, les autoritats russes afirmen que els sospitosos foren detinguts en una carretera de la regió de Briansk, fronterera amb Ucraïna, i que pretenien escapar del país.

En resposta a aquestes acusacions, el president ucraïnés, Volodímir Zelenski, va qualificar de "bèstia malalta i cínica" el seu homòleg rus. Segons el mandatari ucraïnés, en la ment de Putin "tothom és un terrorista excepte ell mateix, a pesar que fa dues dècades que alimenta el terror". "Putin és l'aparador més gran per al terror, ell i els seus serveis especials. Quan ell desaparega, també ho farà la demanda de terror i la violència", va recalcar.

També et pot interessar

stats