Zelenski: "Putin és una bèstia malalta i cínica per acusar Ucraïna de l'atemptat a Moscou"

Un nou atac rus amb míssils a Kíiv deixa almenys deu ferits. Ucraïna ha abatut més de 2.000 míssils russos des de l'inici de la guerra

Zelenski en la celebració del Ramadà
Zelenski en la celebració del ramadà / X: @ZelenskyyUa

El president ucraïnés, Volodímir Zelenski, ha qualificat de "bèstia malalta i cínica" el seu homòleg rus, Vladímir Putin, després que aquest tornara a acusar Ucraïna d'estar, d'alguna manera, darrere de l'atemptat contra una sala de concerts a Moscou malgrat que ha sigut reivindicat per Estat Islàmic.

Segons el mandatari ucraïnés, en la ment de Putin "tothom és un terrorista excepte ell mateix, a pesar que fa dues dècades que alimenta el terror".

"Putin és l'aparador més gran per al terror, ell i els seus serveis especials. Quan ell desaparega, també ho farà la demanda de terror i la violència", ha recalcat.

Vladímir Putin va dir dilluns en directe per la televisió que l'atemptat el van cometre "islamistes radicals", però, així i tot, creu que hi ha una mà negra darrere que va atribuir a Ucraïna i als seus aliats occidentals, especialment els EUA.

Atac rus contra Kíiv

D'una altra banda, almenys deu persones van resultar ferides i un edifici no residencial va patir danys en un nou atac rus amb dos míssils contra Kíiv.

L'alcalde de Kíiv ha explicat que, com a resultat de l'atac rus d'aquest dilluns, "no va haver-hi impactes en edificis residencials de diversos pisos". No obstant això, els rescatistes retiren enderrocs d'una institució educativa estatal de tres pisos que va resultar afectada. A més, els fragments dels míssils també van impactar en un edifici de diversos pisos.

La Força Aèria d'Ucraïna ha indicat que Rússia va atacar la capital amb dos míssils balístics des de la península ocupada de Crimea i que tots dos van ser abatuts.

Ucraïna abat més de 2.000 míssils russos des de l'inici de guerra

El Ministeri de Defensa ucraïnés ha xifrat en més de 2.000 els míssils de creuer i balístics russos abatuts per les forces ucraïneses des de l'inici de la guerra el 24 de febrer del 2022.

En un missatge en X, el ministeri escriu que "milers de vides s'han salvat pels moderns sistemes de defensa antiaèria proporcionats pels nostres socis".

Alhora, adverteix que Ucraïna continua necessitant més sistemes de defensa aèria per a protegir la seua gent del terror rus "perquè les infraestructures civils continuen sent el principal objectiu dels atacs russos".

També et pot interessar

stats