Defenses antiaèries abaten onze drons ucraïnesos a la regió russa de Rostov

Les forces russes llancen durs atacs aeris contra Kíiv i contra la regió de Lviv a l'oest

Un soldat ucraïnés guia un dron en la guerra de Rússia contra Ucraïna
Un soldat ucraïnés guia un dron en la guerra de Rússia contra Ucraïna / X: @ZelenskyyUa

Les defenses antiaèries russes han abatut aquesta nit onze drons ucraïnesos sobre la regió de Rostov, al sud del país, on s'ha produït un incendi a la central termoelèctrica de Novotxerkassk, segons ha informat aquest dilluns el Ministeri de Defensa de Rússia.

A causa de l'incendi s'han desconnectat de manera automàtica dues línies d'alta tensió, però poc després s'ha restablit el subministrament d'electricitat.

La regió de Rostov és fronterera amb la república popular de Donetsk, annexionada per Rússia el setembre del 2022.

D'altra banda, les forces ucraïneses han atacat aquest diumenge dos vaixells russos, un centre de comunicacions i altres infraestructures a Sebastòpol, a la península de Crimea, pertanyent a Ucraïna però ocupada per Rússia des del 2014.

"Les forces de Defensa han atacat dos vaixells, el Jamal i l'Asov, un centre de comunicacions i altres infraestructures", assegura el comandament general ucraïnés.

Rússia intensifica els atacs a Ucraïna

Al mateix temps, Rússia ha intensificat els atacs a Ucraïna i centra els atacs contra instal·lacions energètiques i fàbriques militars.

Després de l'atemptat a Moscou, que reclama l'organització terrorista Estat Islàmic amb almenys 137 víctimes, Rússia insisteix a vincular Ucraïna. Així, les forces russes han llançat durs atacs aeris contra Kíiv i contra la regió de Lviv a l'oest durant el diumenge.

"Hi ha explosions a la capital, la defensa antiaèria funciona. No abandonen els refugis", va escriure l'alcalde de Kíiv, Vitali Klitxkó en el seu compte de Telegram.

Segons l'administració militar, els sistemes de defensa antiaèria han aconseguit repel·lir els atacs i destruir díhuit míssils disparats pels russos.

Les autoritats poloneses han confirmat una forta activitat d'avions i míssils russos prop de la frontera. Un míssil fins i tot va arribar a travessar la frontera per la qual cosa l'aviació polonesa està en estat d'alerta.

La UE duplicarà en un any la producció d'obusos fins a dos milions

Per part seua, la Unió Europea ha duplicat en un any la seua capacitat de fabricació d'obusos, fins a un milió, per a l'aprovisionament d'Ucraïna, i la tornarà a duplicar per a passar a dos milions anuals el 2025, segons ha explicat el comissari europeu del Mercat Interior, Thierry Breton.

Mentre augmenta la cadència de producció d'obusos als països de la Unió Europea, la solució alternativa amb què es treballa per a aprovisionar Ucraïna, que pateix en el front la mancança de projectils, és recórrer a fabricants extracomunitaris com Corea del Sud o Turquia.

També et pot interessar

stats