Rússia ataca Kíiv de matinada amb una trentena de míssils

Almenys cinc morts en un atac rus contra un edifici industrial a Khàrkiv

Militars ucraïnesos corren després d'un atac amb míssils contra un edifici industrial a Khàrkiv
Militars ucraïnesos corren després d'un atac amb míssils contra un edifici industrial a Khàrkiv / Sergey Kozlov (Efe)

El centre i altres districtes de Kíiv han començat el dia aquest dijous entre fortes explosions per l'atac de les forces russes a la ciutat amb almenys una trentena de míssils de creuer i balístics, segons han avançat les autoritats de la ciutat, que han comptabilitzat fins al moment una desena de ferits.

Aquest atac massiu és el primer que Rússia dirigeix contra la capital d'Ucraïna en més d'un mes i mig. En el centre de la ciutat, les explosions s'ha produït al voltant de les 5:00 hora local (2:00 GMT) en almenys tres rondes diferents.

Els míssils o els seus fragments després de ser interceptats per les defenses antiaèries ucraïneses han provocat danys en edificis dels barris de Xevtxenko, Sviatoxinski i Podil de la capital ucraïnesa.

Cinc morts en un atac rus contra un edifici industrial a Khàrkiv

D'altra banda, almenys cinc persones han mort aquest dimecres en un atac rus amb míssils contra un edifici industrial a la ciutat ucraïnesa de Khàrkiv, a l'est del país, segons ha informat l'alcalde, Igor Terekhov.

"Els rescatadors acaben de traure d'entre els enderrocs el cos de la cinquena víctima. L'operació de cerca i rescat continua", ha escrit en el seu canal de Telegram.

El bombardeig es va produir poc després del migdia quan les forces russes van colpejar un edifici industrial en el qual hi ha una impremta i un taller de mobles i pintura.

L'Administració Militar de la Regió de Khàrkiv ha informat que fins a deu persones podrien estar davall dels enderrocs. El gran incendi que va causar l'explosió dificulta arribar a les persones atrapades.

Rússia abat deu míssils ucraïnesos a la regió fronterera de Bélgorod

I a Rússia, la defensa antiaèria ha abatut aquest dijous deu míssils ucraïnesos Vampire, de fabricació txeca, sobre la regió fronterera de Bélgorod, segons informa el Ministeri de Defensa rus.

La vespra, a conseqüència dels atacs ucraïnesos contra aquesta regió fronterera, van morir tres civils, segons ha denunciat l'alcalde local, Viatxeslav Gladkov.

Només la setmana passada setze habitants d'aquesta regió van morir i 98 van resultar ferits a conseqüències dels atacs ucraïnesos, segons va denunciar el governador.

També et pot interessar

stats