Zelenski celebra els nous paquets d'ajuda a Ucraïna i anuncia més acords de seguretat

En aquests acords els socis fixen la quantitat que destinaran a ajudar Kíiv enguany i es comprometen a oferir-li suport militar durant els pròxims deu anys amb municions, drons, míssils i avions de combat F-16

Soldat ucraïnés a la nit
Soldat ucraïnés a la nit / X: @ZelenskyyUa

El president ucraïnés, Volodímir Zelenski, ha celebrat en el seu discurs a la nació d'aquesta nit que alguns dels aliats de Kíiv anunciaren aquest dimarts en una reunió celebrada a Alemanya més assistència militar per a Ucraïna que inclou ajuda en artilleria.

El cap de l'Estat ucraïnés també ha revelat que Ucraïna treballa en la signatura de nous acords bilaterals de seguretat com els que ja ha aconseguit amb països com el Regne Unit, Alemanya i França.

En aquests acords, els socis d'Ucraïna fixen la quantitat que destinaran a ajudar Kíiv enguany i es comprometen a oferir-li suport militar durant els pròxims deu anys.

"Hi haurà nous paquets de defensa, incloent-hi artilleria", ha dit Zelenski, que ha recordat que Ucraïna pateix "escassetat" en aquest últim capítol.

El cap de l'Estat ucraïnés s'ha felicitat així mateix per la decisió de més països de sumar-se al pla txec per a comprar fora de la Unió Europea 800.000 municions per a artilleria que després s'entregaran a Ucraïna.

Praga ha trobat quasi un milió de projectils addicionals després d'identificar eixa primera quantitat. Els països que s'uneixen al pla contribueixen amb diners per a adquirir les municions.

El líder ucraïnés ha declarat que "els drons ucraïnesos estan donant ja resultats sòlids", en referència als aparells de producció pròpia, i ha anticipat "un impuls significatiu" en la cooperació amb els seus socis estrangers en matèria d'aparells no tripulats.

Municions d'artilleria, drons, míssils i avions de combat F-16

Per la seua banda, el ministre de Defensa ucraïnés, Rustem Umérov, ha destacat que els socis han anunciat paquets d'ajuda que inclouen municions d'artilleria de 155, 152 i 105 mm.

També ha explicat que Ucraïna rebrà "més míssils" per als seus sistemes de defensa aèria i s'ha felicitat per l'entrada de més països en l'anomenada coalició dels drons, que busca dotar a les forces de Kíiv de més recursos.

A més, el titular de Defensa ucraïnés ha valorat els passos que s'estan donant perquè els avions de combat F-16 occidentals arriben a Ucraïna com més prompte millor.

També et pot interessar

stats