Israel torna a exigir l’ús de mascaretes en exteriors i no descarta un nou confinament

L'estat ha sigut el primer a inocular terceres dosis de vacunes contra la Covid-19

Un ciutadà d'Israel porta una mascareta a l'aeroport de Tel Aviv
Un ciutadà d'Israel porta una mascareta a l'aeroport de Tel-Aviv / Amir Cohen

Les restriccions per a frenar la pandèmia es reforcen aquest diumenge a Israel. Davant l’augment de contagis a causa de la variant delta, el govern israelià ha tornat a exigir l’ús de mascaretes en exteriors, però només en esdeveniments amb més de 100 participants. L’obligació de fer servir mascaretes en exteriors va deixar de tindre vigor a aquest territori l'abril passat. 

Altres mesures aprovades per a abaixar la incidència del coronavirus són l’aplicació del teletreball al 50% de les plantilles en el sector públic i multes per a les persones que no respecten la quarantena. A més, el certificat Covid es tornarà a demanar en qualsevol espai públic, independentment de l'aforament, en què se celebren esdeveniments culturals o esportius, en llocs de culte, gimnasos, atraccions turístiques, conferències o restaurants. 

La darrera onada de contagis a Israel, que va encapçalar la campanya de vacunació en l'àmbit mundial i va ser el primer país del món a llevar-se la mascareta, fa que el govern no descarte un nou confinament. Fa una setmana que al territori es van començar a inocular terceres dosis de vacunes a les persones majors, una decisió criticada per l’OMS perquè la immunització contra la Covid-19 no ha arribat als països més vulnerables.

També et pot interessar

stats