Els inversors russos es desfan de les propietats a la Costa Blanca per a aconseguir liquiditat

La situació de corralito que ha portat la guerra fa que siga l’única forma d’aconseguir diners per a sobreviure al conflicte

Els inversors russos es desfan de les seues propietats a la Costa Blanca a causa de l''aïllament econòmic imposat a Rússia / À Punt NTC

L’aïllament econòmic imposat a Rússia arran de la invasió d’Ucraïna està causant que els inversors russos comencen a desfer-se de les propietats immobiliàries que tenen a la Costa Blanca com a mètode per a obtindre liquiditat. 

A les comarques del sud hi ha censats 17.000 russos i russes, dels quals només alguns disposen de permís de residència gràcies a les seues inversions ací. Ara, el que fa uns anys van articular com un pla B s'ha convertit, pràcticament, en el seu últim recurs de subsistència.

La Comunitat Valenciana és la quarta autonomia espanyola receptora d'inversions russes. La Costa Blanca ha sigut un lloc preferent per a les compres immobiliàries des de la crisi del 2008. Durant més d’una dècada han comprat edificis, centres comercials, hotels i zones industrials, però ara, acudeixen a aquests actius per a transformar-los en diners dels quals puguen disposar per a continuar vivint mentre dure aquesta situació. Així ho explica a À Punt NTC l’advocat especialitzat en inversions russes en la Costa Blanca, Olexander Predykevych, que assegura que no ha parat de rebre trucades des que va començar el conflicte bèl·lic i s’anunciaren les sancions econòmiques a Rússia. 

La devaluació del ruble i la prohibició de traure diners del país han provocat una situació de corralito que els obliga a recórrer als actius a l'estranger, afirma l’advocat Miguel López, del bufet ML International Lawyers.

Segons Predykevych, els propietaris russos demanen als intermediaris rapidesa a l’hora de vendre les propietats per por que els governs europeus els bloquegen l’accés a aquestes inversions, cosa que ja s’ha produït en altres països europeus i que els obligaria a cercar fórmules econòmiques imaginatives i a operar a través de bancs i països interposats, explica López. 

També creixen les consultes sobre el tràmit per demanar asil a Espanya, on molts d'ells abans venien exclusivament de vacances.

També et pot interessar

stats