La guerra a Ucraïna colpeja el mercat immobiliari valencià

El mercat de la Costa Blanca, que començava a despertar després de la pandèmia, s’ha vist afonat pel conflicte bèl·lic

Les immobiliàries valencianes pateixen les conseqüències de la guerra a Ucraïna / À Punt NTC

Les repercussions econòmiques de la guerra a Ucraïna comencen a notar-se en el sector del turisme residencial a tot l'estat espanyol. A la Comunitat Valenciana, la Costa Blanca ha sigut, des de sempre, un important focus de captació de les inversions immobiliàries russes a Espanya, però ara aquest mercat, que estava començant a despertar després de la pandèmia, s’ha vist afonat definitivament pel conflicte bèl·lic.

Óscar Domínguez, de la immobiliària Núcleo, explica a À Punt NTC que molta gent d’Ucraïna que tenia diners estalviats i la idea de comprar-se una vivenda i traslladar-se a Espanya en breu, ara està traient tots els diners dels bancs i ha abandonat la idea de vindre.  

Des que va començar el conflicte, la cancel·lació d'operacions és freqüent, segons Domingo Molino, president de l’Associació d’Immobiliàries del Baix Segura. Si s'allargar el conflicte –assegura–, es produirà una pujada de preus i dels tipus d’interés que faran que les vendes caiguen. 

L’agent immobiliari Jorge Ballester conta que tenia oficines a Sant Petersburg i Moscou que va haver de tancar per la pandèmia, i que ara no pot reobrir-les a causa de la guerra. “Hem hagut de deixar tota l’estructura que teniem a Rússia perquè no podem fer res. Tot el que teníem pensat fer allí, com ara les fires i les promocions, ha sigut cancel·lat”, afirma. 

A l'oficina de Ballester treballen una ucraïnesa i una russa, que estan desconcertades. Una d’elles, Anastasia Voloboy, explica que les notícies que se senten a Espanya no tenen res a veure amb les que es donen a Rússia, i que no saben què està passant en realitat. 

El que està clar és que, de Rússia o d'Ucraïna, el somni de viure a la Costa Blanca s'ha esfumat pel malson de la guerra.

També et pot interessar

stats