Imputat l’autor de la filtració de dades classificades als Estats Units

En cas que el declaren culpable, podrien condemnar Jack Teixeira a quinze anys de presó

Agents del FBI
Agents del FBI / EFE

Jack Teixeira, el jove sospitós d’estar darrere d’una de les majors filtracions de documents del Pentàgon en la darrera dècada, ha sigut imputat aquest divendres per delictes de transmissió i extracció d’informació classificada. El jove de 21 anys ha comparegut aquest divendres de matí davant la cort del districte de Massachusetts. Està imputat pels delictes de retenció i transmissió no autoritzada d’informació de defensa nacional i extracció no autoritzada d’informació classificada i materials de defensa. En cas que el declaren culpable, podria enfrontar-se a una pena de 15 anys de presó.

En una declaració jurada presentada per investigadors de l'FBI, s'assegura que Teixeira tenia des del 2022 una acreditació que l'autoritzava a accedir a material de màxim secret. El document afirma que el jove va començar a compartir informació en xarxes socials el desembre de l’any passat, primer amb transcripcions textuals i després a través d’imatges de documents marcats com classificats. Un dels documents contenia informació sobre l’“estat del conflicte de Rússia i Ucraïna, incloent-hi el moviment de tropes en una data particular”.

Encara que en la declaració dels investigadors no especifiquen quina és la plataforma que va fer servir, The New York Times i The Washington Post assenyalaren que l’acusat va utilitzar el xat de Discord. L'FBI ha relatat davant de la cort que va entrevistar el 10 d’abril un dels usuaris de Discord, que va declarar que Teixeria havia començat a publicar les fotos per por que el descobriren transcrivint els documents al lloc de treball.

L’acusat treballava en l’àrea de Defensa Informàtica a la base de la Guàrdia Nacional a Cape Cod i formava part de les forces estatunidenques des de setembre.

També et pot interessar

stats