L'FBI deté el suposat autor de les filtracions de documents secrets

Seria Jack Teixeira, de 21 anys i membre de la Guàrdia Nacional Aèria de Massachusetts 

L'FBI deté el suposat autor de les filtracions de documents secrets / À Punt NTC

L'FBI ha detingut aquest dijous a North Dighton (Massachusetts) el suposat autor de les filtracions de documents secrets que han sacsat els Estats Units en els últims dies i que podrien ser el cas més greu en deu anys.

L’agència ha confirmat en un comunicat que havia fet una detenció a la localitat. No ha detallat qui és la persona detinguda, però mitjans de comunicació dels Estats Units asseguren que és Jack Teixeira, de 21 anys i membre de la Guàrdia Nacional Aèria de Massachusetts.

L'autor de les filtracions va accedir als documents secrets a la base on treballa, se'ls va emportar a casa i els va penjar en la plataforma Discord, popular entre aficionats als videojocs, amb l'objectiu d'impressionar altres joves. Els documents que va publicar després es van difondre en altres xarxes socials com Telegram i els últims dies han acabat en les portades de grans diaris de tot el món.

La majoria dels documents filtrats estan relacionats amb la guerra a Ucraïna i donen detalls sobre els plans dels Estats Units i l'OTAN per a reforçar l'ofensiva ucraïnesa. A més, la informació apunta que Washington podria haver estat espiant alguns dels seus aliats més pròxims, com la mateixa Ucraïna, Corea del Sud i Israel.

També et pot interessar

stats