La imatge viral de la cua per a fer cim al K2, la segona muntanya més alta del món
Els excursionistes esperen parats en una de les parets de gel de la muntanya, amb 8.611 metres d’altitud
Almenys un centenar de persones van generar un embús de rècord el passat 22 de juliol en l’arribada al cim del K2, que amb 8.611 metres d’altitud és la segona muntanya més alta del món després de l'Everest, amb 8.848 metres.
En les imatges, difoses per l’alpinista i xerpa Mingma Gyabu, es veu com els excursionistes esperen parats en una de les parets de gel de la muntanya, que en qualsevol moment es pot desprendre a causa del pes de la gent. "Són les 4:50 hores i ja hi ha una llarga filera de gent per a arribar al cim" diu el xerpa en el vídeo.
"La zona del coll de botella és la part més espantosa del K2 i havíem de fer una llarga cua" ha explicat Gyabu, qui també és rescatador de muntanya. L'alpinista ostenta el rècord Guinness per ser la persona més ràpida del món a escalar els cims del K2 i l'Everest, en només 61 dies. A més, va ser la persona més jove a fer els 14 cims més alts del món, tots per damunt dels 8.000 metres d'altitud.
Precisament aquesta imatge sorprén per la dificultat de la travessia. “La muntanya salvatge és un repte èpic, no hi ha res semblant. És tècnic” segons adverteix el xerpa, qui assegura que “cal ajustar aquest pla i continuar supervisant tot el que passa al teu equip i a la muntanya” a causa dels perills. Gyabu va fer cim al K2 sense oxigen fa un parell de dies i compartia la seua experiència en xarxes, mostrant que aquesta muntanya no és apta per a tot el món.
El vídeo s’ha fet viral en les xarxes socials, on han generat un fort debat al voltant de la massificació d'aquest tipus de paratges naturals. Precisament és el que ha passat en els últims anys a l’Everest, que ha rebut milers de visites d’excursionistes que poden arribar a fer cua durant hores per a arribar al cim.