França també es planteja imposar limitacions als britànics per a protegir-se de la variant índia

Descarta prohibir-ne l’entrada, però admet que, els pot donar “un tractament intermedi”, com ja fa Alemanya

Una terrassa de París, on els bars i restaurants han reobert després de mesos tancats per les restriccions de la pandèmia
Una terrassa de París, on els bars i restaurants han reobert després de mesos tancats per les restriccions de la pandèmia / Reuters

França no descarta limitar les condicions d’accés al país dels ciutadans procedents del Regne Unit quan reòbriga les fronteres per als països externs a la Unió Europea. El país gal es planteja aquesta possibilitat per l’amenaça de la variant índia del coronavirus, que ja s’ha convertit en la predominant en algunes regions del Regne Unit, com han reconegut les autoritats sanitàries britàniques. Si finalment França adopta aquesta decisió, serà el segon país europeu, després d’Alemanya, que dona un tractament diferent als ciutadans britànics com a mesura per a evitar els contagis de coronavirus. 

El ministre francés d'Exteriors, Jean-Yves Le Drian, ha explicat que la llista verda de països exteriors de la Unió Europea (UE) hauria d'estar preparada el 9 de juny, quan els vint-i-set membres de la UE hagen establit els criteris per a determinar quins països s'hi podran incorporar. Una selecció que es farà en funció del nivell d'incidència epidèmica i de la capacitat de control.

"Estem molt vigilants" per l'evolució al Regne Unit de la variant índia, ha admés Le Drian en una entrevista radiotelevisada per RTL i LCI. 

Preguntat sobre si això significa que el Regne Unit podria passar a la "llista roja", la qual cosa impediria els viatges fins i tot per a les persones vacunades, va contestar que no, però que podria rebre "un tractament intermedi".

Alemanya, també a causa de l’extensió de la variant índia, ha imposat a les persones que entren des del Regne Unit un període d'aïllament de dues setmanes, fins i tot per als que poden presentar un test de coronavirus negatiu.

Per la seua banda, des d’aquest dilluns, Espanya obri les seues fronteres als viatgers que arriben des del Regne Unit i des d'altres nou països exteriors a la UE qualificats com a “segurs”: el Japó, la Xina, Austràlia, Nova Zelanda, Singapur, Israel, Corea del Sud, Tailàndia i Ruanda.

Llista taronja

A més de la llista verda europea, n'hi haurà una altra de taronja amb països des d'on només es podrà entrar si els visitants estan vacunats. La llista roja la compondran els estats on s'han desenvolupat variants preocupants. En aquests casos, no podran entrar ni els visitants que estiguen vacunats.

També et pot interessar

stats