El Regne Unit recupera els viatges a l'estranger i flexibilitza les restriccions al contacte social

Boris Johnson demana precaució a la ciutadania davant l'alarma per l'avanç de la variant índia del coronavirus

Mostrador de British Airways en un aeroport de Londres
Mostradors de British Airways en un aeroport de Londres / Reuters

El Regne Unit comença des d'aquest dilluns a alçar les restriccions més rellevants des del confinament decretat a principis d'any a causa de la pandèmia de coronavirus. Un pas més en la lenta desescalada pel qual es tornen a permetre els viatges a l'estranger, tot i que Espanya ha quedat exclosa de la llista de destinacions segures que eximiran el compliment d'una quarantena de deu dies i una prova PCR en el moment de la tornada. El nou avanç, a més, inclou també la reobertura de la restauració als interiors i l'ampliació de les reunions a un màxim de sis persones. Una flexibilització en les restriccions al contacte social que arriba en un moment d'inquietud per l'avanç de la variant índia del coronavirus.

Per això, el primer ministre britànic, Boris Johnson, demanava a la població aquest diumenge una "dosi de precaució" i recordava, en un comunicat, que "cadascú ha de contribuir" a evitar la propagació de la variant i actuar amb responsabilitat en els contactes socials. "Junts hem arribat a una altra fita en el nostre camí per a eixir del confinament, però hem de prendre el pròxim pas amb una gran dosi de precaució", va afegir el cap del govern del Regne Unit.

El premier britànic ha assegurat que la propagació de la variant identificada per primera vegada a l'Índia està sota "estricta vigilància" per part de les autoritats sanitàries i avisa que s'actuarà "amb rapidesa" als llocs on els nivells d'infecció estiguen en ascens. En tot cas, Boris Johnson insisteix que de moment no hi ha pressió sobre la sanitat pública anglesa i que s'accelerarà el programa de vacunació a fi de protegir la població.

La immunització, de fet s'ha intensificat el cap de setmana a les àrees del nord d'Anglaterra on s'ha detectat un augment dels contagis de la variant índia. El Regne Unit espera vacunar, almenys amb una dosi, totes les persones majors de 18 anys per a finals d'aquest juliol.

Espanya, fora de les destinacions "segures"

El passat 7 de maig el govern del Regne Unit feia pública una "llista verda" de 12 països i territoris on es facilitaran els viatges a partir d'aquest dilluns per ser considerades "segures". Un document on no figuren ni Espanya, ni França ni Grècia, però on sí que apareixen Portugal, Gibraltar i Israel. Els viatgers i viatgeres que tornen a Anglaterra des de les destinacions verdes no hauran de complir una quarantena de deu dies i ni hauran de fer-se una prova PCR de coronavirus una vegada que hagen tornat, requisits que sí que hauran de complir els qui provinguen de territoris classificats amb el color groc.

També et pot interessar

stats