El Regne Unit deixa a Espanya fora de la seua llista de destinacions segures

El govern de Boris Johnson exigirà quarantena de deu dies i una prova PCR als viatgers procedents dels països “no segurs”

El ministre de Transports britànic Grant Shapps, aquest divendres
El ministre de Transports britànic Grant Shapps, aquest divendres / Reuters

El govern del Regne Unit ha anunciat  aquest divendres una "llista verda" de 12 països i territoris on es facilitaran els viatges a partir del 17 de maig. Una llista on no figuren Espanya, França o Grècia, mentre que sí que estan inclosos Portugal, Gibraltar i Israel. 

El ministre de Transport britànic, Grant Shapps, ha detallat que els viatgers i viatgeres que tornen a Anglaterra des de les destinacions considerades segures no hauran de complir una quarantena de deu dies i ni hauran de fer-se una prova PCR de coronavirus una vegada hagen tornat, requisits que sí que hauran de complir els qui provinguen de territoris classificats amb el color  "ambre".

En una roda de premsa, Shapps ha detallar que aquesta classificació es revisarà tres setmanes després del 17 de maig, moment en què s'alçarà la prohibició de viatjar a l'estranger des del Regne Unit. 

La patronal hotelera no comprén la decisió

En saber la decisió del govern del Regne Unit, la patronal hotelera ha mostrat descontentament i desànim. El president d'Hosbec, Toni Mayor, ha explicat a À Punt: "Ens ha faltat ser més decisius, agafar l'avió, anar a Londres a veure l’ambaixador, el secretari d’Estat britànic, tocar totes les portes, i explicar que estem millor que Portugal…’’. La patronal es queixa que no s’ha sabut vendre la ‘’boníssima faena feta a la Comunitat Valenciana’’.

El sector no entén per què s’ha pres aquesta decisió ''quan tenim una de les millors incidències acumulades de tota la Unió Europea''. Demanen a les diferents administracions públiques i també al president de la Generalitat, Ximo Puig, que ''comencen les gestions davant de les autoritats britàniques perquè ens incloguen en la llista verda quan tornen a revisar la llista de països, que serà al mes de juny''.

Hosbec recorda que "el mercat britànic és essencial per a la recuperació del turisme valencià, amb especial incidència a l'àrea de Benidorm i de la Costa Blanca, on aquests turistes arriben a representar un 40% del total del mercat". En l'a actualitat, tenien la previsió d'arribar a aquest 40% a partir del 17 de maig.

''Accions diplomàtiques immediates''

Aquesta setmana, la patronal, anticipant-se a qualsevol decisió, ja demanava ''accions diplomàtiques immediates" al govern autonòmic i a l'espanyol perquè la Comunitat Valenciana fora inclosa en la llista verda del semàfor Covid de viatges del Regne Unit ''i no caiga injustament en la llista ambre'', deia Toni Mayor, augurant el que podria passar.  

També et pot interessar

stats