França reobri bars, restaurants, cultura i oci després de set mesos tancats

Terrasses de bars, cafés i restaurants, però també cines, teatres i museus tornen aquest dimecres a l'activitat

Dos dones franceses es fan un café a una terrassa a Montpellier
Dues dones franceses es fan un café en una terrassa a Montpellier / Guillaume Horcajuelo (Efe)

Les terrasses de bars, cafés i restaurants, però també els cinemes, els teatres i els museus tornen aquest dimecres a l'activitat a França després d'estar tancats des de finals de l'octubre passat. El president francés, Emmanuel Macron, ha volgut escenificar aquesta reobertura acudint a una terrassa per a prendre's un café al costat del seu primer ministre, Jean Castex, i llançar un missatge de prudència.

En el cas dels bars i cafeteries, França permet la reobertura d'aquells que tinguen terrassa i amb aforaments limitats al 50%, després d'haver estat sense activitat durant quasi set mesos pel coronavirus, i això mateix ocorre amb cinemes, teatres i museus.

En aquesta nova fase del desconfinament, molt progressiu, també poden tornar a obrir les portes els quasi 150.000 comerços considerats no essencials i el toc de queda es retarda dues hores, de manera que comença a les 21:00 en comptes de les 19:00 hores. En el decret publicat pel govern en el diari oficial es precisen les limitacions d'aquestes reobertures, que afecten igualment els estadis i altres instal·lacions esportives, que podran rebre fins a 800 persones a l'interior i 1.000 en l'exterior, amb un màxim del 35% del seu aforament. Aquest mateix 35% s'aplica als cinemes, teatres i sales de festa.

Està programat un nou avanç en la desescalada a França el pròxim 9 de juny, amb la possibilitat que bars, cafés i restaurants atenguen a l'interior dels locals i l'obertura del país al turisme estranger.

També et pot interessar

stats