Els Estats Units anuncien al costat del G7 i de la UE un paquet de sancions contra Rússia

Es prohibirà fer noves inversions a Rússia i s’imposaran sancions a les institucions financeres i propietat de l'Estat rus

Joe Biden durant la seua compareixença després del la seua reunió amb el Consell Europeu
Imatge d'arxiu del president dels Estats Units, Joe Biden / Julien Warnand (Efe)

Els Estats Units anunciaran aquest dimecres, en coordinació amb el G7 i la Unió Europea, un nou paquet de sancions contra Rússia per a "portar-la encara més pel camí de l'aïllament econòmic financer i tecnològic", després de la suposada matança de civils a Butxa (Ucraïna).

Entre les noves mesures per a aïllar l’economia russa s’inclourà la prohibició de totes les noves inversions a Rússia, a més de majors sancions contra les institucions financeres i propietat de l'Estat rus, i altres addicionals contra funcionaris del govern i les seues famílies.

La idea és que aquestes sancions ajuden a soscavar els instruments de poder de què disposa Rússia, i facen que la "cleptocràcia" russa rendisca comptes per finançar la guerra del president, Vladímir Putin, segons la font estatunidenca.

Aquesta mateixa font també ha afirmat que els Estats Units "han conclòs" que Rússia ha comés crims de guerra a Ucraïna "i la informació des de Butxa sembla que mostra més proves" d'aquests delictes. Per això Washington treballarà amb els seus aliats per a assegurar-se que es produeix una rendició de comptes, i un dels instruments per a això són les sancions.

Matança a Butxa

El govern ucraïnés i diversos països occidentals, com els Estats Units, han acusat Rússia d'estar darrere de la presumpta matança de civils a la localitat de Butxa (nord-oest de Kíiv) descoberta fa uns dies, cosa que nega Moscou i titla de falses acusacions.

Sancions a Rússia

Els Estats Units i els seus socis occidentals han imposat diverses rondes de sancions contra Rússia des que va començar la invasió d'Ucraïna, el 24 de febrer. Les més recents són la imposició de sancions contra dues de les majors plataformes que acullen i permeten operar a organitzacions cibercriminales des de Rússia, el mercat negre Hydra Market i el de canvi de moneda virtual Garantex, anunciades aquest dimarts pel Departament del Tresor estatunidenc i imposades en coordinació amb la Policia Federal d'Alemanya, que aquest dimarts ha tancat servidors d'Hydra en aquest país i ha confiscat 25 milions de dòlars en bitcoin.

Per la seua banda, la Unió Europea ja ha imposat quatre paquets de sancions a Rússia des que va començar el conflicte.

També et pot interessar

stats